Popüler Yayınlar

17 Ocak 2011 Pazartesi

VALİ GÜZELOĞLU; MERSİN İDMAN YURDU SPORCULARINI ZİYARET ETTİ .





Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesislerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MİY Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Teknik Direktör Nurullah Sağlam ve Mersin İdman Yurdu Sporcuları ile bir araya geldi.

Vali Güzeloğlu; futbolun birleştirici, bütünleştirici ve herkes için heyecan verici etkisi olan, dünyanın her köşesinde kitleleri buluşturan, aynı paydada yoğuran ve ortak duyguları yaşatan bir spor dalı olduğunu ifade ederek, sonuçlarının sadece maçla sınırlı kalmadığını, olumlu ve olumsuz yanlarıyla hep tartışıldığını, moral verdiği gibi bazen de ümitsizliğe kadar taşıyan bir sosyal olgu olduğunu belirtti.

Vali Güzeloğlu; Mersin’in en önemli markalarından ve değerlerinden biri olan Mersin İdman Yurdu’nun (M.İ.Y.) köklü ve büyük geçmişinin çok önemli olduğunun altını çizerek, Mersin ile ilgili geleceğe dair tüm planlarda M.İ.Y.’na çok önemli ve anlamlı bir yer verildiğini söyledi.

Mersin’in bu gün itibariyle sahip olduğu zenginliklere, birikimlere ve kentin taşıdığı dinamiklere bakıldığında, Mersin’in şu anda bulunduğu yerin çok daha ötesinde bir yerde olması gerektiğini kaydeden Vali Güzeloğlu; bu hedefe ulaşmak için tüm kentin tam bir mutabakat ve kararlılık içerisinde, özveriyle hareket ettiğini vurguladı.

“Mersin, dış ticaret, üretim ve lojistik zenginlikleri açısından hem ulusal hem de uluslararası bir merkezdir. Sanat alanında yine Türkiye’nin yüz akı, düzenlediği uluslar arası etkinlikler ve festivallerle, kurumsallaşmış yapısından, sanat ve sosyal aktivitesine kadar, sporda da iddialı, ancak bu anlamda daha ötesini elde etmek zorunda olan bir kenttir.” Diyen Vali Güzeloğlu sözlerine şu şekilde devam etti.

“Geçtiğimiz hafta, Belediye Başkanı, M.İY. Yöneticileri, kentteki tüm katkı koyan ve koyacak olan sektör, kurum ve çok değerli Mersin’li iş adamlarımızla yarıyıl öncesini ve başlayacak olan ikinci yarıyılı tüm yönleriyle ele aldık ve geniş bir şekilde değerlendirerek bu heyecanımızı paylaştık. Memnuniyetle söylüyorum, inanın ve hissedin diye paylaşıyorum ki, kentteki herkes, M.İ.Y.’na destek vermek konusunda bütünleşmiş ve hemfikir durumdadır. Gerisi çok güvendiğimiz, takdir ettiğimiz ve kişiliğinden spor adamlığına kadar örnek gösterdiğimiz değerli teknik direktörümüzün yönetiminde, sizlerin ortaya koyacağı gayret ve performansa bağlıdır.

Futbol şüphesiz bir sonuç oyunudur ve sonucu skordur. Bu skorun elde edilmesinin şartı öncelikle ve özellikle bir takım ve ekip olmaktır. Başarı öykülerini takım halinde mücadele edenler yazmaktadır. Bilinmelidir ki, başarı sürekli, kalıcı ve sürdürülebilir olacaksa bundan başka geçerli bir reçetesi ve formülü de bulunmamaktadır.

Biz; geçici değil kalıcı, günübirlik değil sürekli ve her şeyden önce Mersin’i temsil edecek içerik ve nitelikte bir başarı bekliyoruz. Sahada, profesyonelliğinizin gereği ve şüphesiz futbol oyun kuralları içerisinde emeğinizin, beyninizin ve bedeninizin elverdiği ölçüde en iyi performansı sergileyeceğinize ve Mersin’i temsil etme düşüncesi ve heyecanıyla oynayacağınıza eminiz. İlk yarıda müthiş bir performans, kent için çok büyük bir moral kaynağı olan bir başarı çizgisi yakalandı. Beklentimiz, bu başarının ikinci yarıda da devam etmesi ve daha öteye taşınmasıdır.

Tesisleşme ve kulübün kendi kurumsal kimliğini yansıtmasına yönelik çalışmalar son hızla devam ediyor ve bundan sonra daha da hızlı yol alacağız. İnanıyorum ki; ikinci sezonda da, tartışmasız bir ekip ve takım ruhuyla, tüm gücünüz ve emeğinizle bir kenti temsil eden, yansıtan, heyecanınızla sahada olacaksınız. Tüm Mersin ve biz hep yanınızda olacağız. Bizlerin de desteğiyle en iyisini ve en güzelini elde edeceğinize olan inancımı kesinlikle paylaşmak istiyorum. Sizlere güveniyoruz arkadaşlar. Siz de bize güvenin…”

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da; daha önce Kulübe üç yıl süreyle başkanlık yaptığını, Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sporcuya hizmet etmek için ellerinden geleni yaptıklarını, amaçlarının M.İ.Y. Kulübüne kalıcı bir tesis bırakmak olduğunu söyledi. Altyapısından oyuncu yetişmeyen bir takımın sadece dışarıdan oyuncu alarak bir yere varamayacağını belirten Özcan, altyapıya gereken önemin verileceğini, kulüp bünyesinde gençlerin küçük yaştan itibaren sporcu olarak yetiştirileceğini kaydetti.


Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ise; birinci sezonu iyi bir şekilde bitirdiklerini ve çok iyi bir kamp dönemi geçirerek ikinci sezona başlamaya hazır olduklarını ifade ederek, sezona başlarken takım olarak ilk hedeflerinin ilk altı takım arasına girmek olduğunu, ancak şimdi çıtayı daha da yükselterek Süper Lig’e yükselmeyi hedeflediklerini söyledi. M.İ.Y.’na her konuda destek olan Vali Güzeloğlu’na müteşekkir olduklarını belirten Kahramanlı “Bu destek arkamızda olduğu sürece biz de elimizden geleni yapacağız dedi.

M.İ.Y. Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, takım arkadaşlarına güvendiğini ve tam bir ekip çalışması içinde olduklarını belirterek, Vali Güzeloğlu’nun ve Mersin’in desteğini arkalarında hissetmenin çok önemli olduğunu ve bu güveni boşa çıkarmamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder