Popüler Yayınlar

10 Şubat 2011 Perşembe

MESKİ Yetkilileri Pamuklu Barajını Tanıttı...





MESKİ Genel Müdürü M.Kamil ÜLGEN, Yönetim Kurulu Üyeleri Sibel YALÇIN, Selçuk SALCAN ile birlikte temeli atılan Pamukluk barajını yerinde inceleyerek, yapılan imalatlarla ilgili yetkililerden bilgi aldılar.

MESKİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Devlet Su İşleri yetkililerinden Yapı Denetim Baş Sorumlusu İnş. Müh. Mehmet OGUZCAN, Yapı Denetim Görevlisi İnş. Müh. Özer UĞUR ve Yapı Denetim Görevlisi Mak. Müh. Levent GÜRSOY ile baraj inşaatını üstlenen firma yetkililerinden Şantiye Şefi İnş. Müh. Ayhan KUTLUK’a verdikleri bilgiler için teşekkür ettiler. Ayrıca emeği geçen tüm çalışanları böylesine önemli bir yatırıma katkıda bulundukları ve başarılı bir çalışma sürdürdükleri için kutladılar.

MESKİ Genel Müdürü M.Kamil ÜLGEN, Pamukluk barajı hakkında edinilen bilgileri kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirterek “Temeli atılan Pamukluk Barajı, Berdan Barajı gibi içme suyu, sulama suyu ve elektrik enerjisi üretecek şekilde planlanmıştır. Yeni yapılacak baraj, Berdan Barajı büyüklüğünde olmasa da ilimize çok önemli katkı sağlayacaktır. Şu anda ihalesi yapılan kısım sadece baraj kısmını içermektedir. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak bizi daha çok ilgilendiren, içme suyu tesislerinin durumudur. Bu konuda çalışma başlatıldığı ve isale hattı ile sulama suyu projesinin ihale çalışmalarının yapıldığı ifade edilmiştir. Dünya Bankası Kredisi ile yaptığımız çalışmalara esas olan fizilibite çalışmalarında, Pamukluk’tan içme suyu temininin en geç 2020 yılına kadar sağlanması gerektiği, aksi takdirde Mersin’imizde içme suyu sıkıntısı çekilebileceği belirtilmektedir. Mersin ve Tarsus’ta içme suyu sıkıntılarının yaşanmaması için, içme suyu tesisleri olarak ifade ettiğimiz, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı projelerinin ihalesinin de en kısa sürede yapılması gerekmektedir. Çünkü bu çalışmalar bilindiği üzere zaman gerektiren çalışmalardır. Yeni istimlâk kanununa göre 25 km ‘lik isale hattının kamulaştırma çalışmaları da mahkemelik olma durumunda gecikmelere sebep olunabilmektedir.” dedi.

ÜLGEN; 2014 yılında bitirilmesi planlanan Pamukluk Barajının ilimize katkı sağlamasının ancak içme suyu, sulama suyu ve elektrik enerjisi üretecek tesislerin yapımına da bir an önce başlanılmasıyla mümkün olabileceğinin altını çizerek, “baraj inşaatında gelinen nokta, bunlarında en kısa zamanda yapılacağını göstermektedir.’’ dedi

ÜLGEN açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Pamukluk barajının hizmete girmesiyle birlikte, şehrin % 80’nin içme suyu ihtiyacının karşılanması planlanmıştır. Cazibeyle dağıtım yapılacağından büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlanmış olacaktır”

ÜLGEN, “Köylerimizde yaşanan sulama suyu sıkıntısının giderilmesi köylülerimize çok önemli ekonomik girdi sağlayacağından barajın önemini daha da arttırmaktadır. Bu aşamaya kadar emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederiz.’’ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder