Popüler Yayınlar

13 Ocak 2011 Perşembe

Mersin'den 2017 Değerlendirmesi...



2017 Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği konusunda aday kent olan Mersin’i incelemek üzere kentimize gelen ‘Uluslar Arası Olimpiyat Değerlendirme Komisyonu” üyeleri incelemeleri tamamladı.

Bu bağlamda, Hilton SA otelde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen, Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Sağlık Müdürü Kadir Çağlar Çatak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Uluslar arası Değerlendirme Komisyonu Başkanı General Souhail Khoury ile üyeleri ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Türker Arslan ile diğer TMOK üyeleri katıldı.

-MERSİN, BÜTÜN AKDENİZ ÜLKELERİ TARAFINDAN TANINAN BİR KENTTİR-

Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı açıklamada, Mersin’in Akdeniz ülkeleri tarafından çok iyi tanınan bir ili olduğunu ifade ederek, Mersin’in Akdeniz oyunlarıyla buluşmasının ilin uluslar arası ilişkilerini daha da arttıracağını savundu. Mersin olarak oyunlara hazır olduklarının altını çizen Vali Güzeloğlu, “2017 Akdeniz Oyunları Mersin ile buluştuğunda Mersin olarak kazanacağız ve zenginleşeceğiz. Ama bilinmelidir ki, bu oyunlar Mersin’de yapılırsa Akdeniz Oyunları Organizasyonu da bundan kazançlı çıkacak ve zengin olacak” dedi.

-MERSİN, ASLINDA KENT OLARAK TAM BİR AKDENİZ’DİR-

Bu buluşmanın Akdeniz Oyunlarına yeni bir heyecan ve ivme katacağını da öne süren Güzeloğlu, “Olimpiyatlardan sonraki en önemli spor organizasyonu olan Akdeniz Oyunları 21. yüzyılda yeni bir yaklaşım ve içerik kazanacaktır” dedi. Uluslar arası alanda iddiası olan bir kent olarak spor altyapısını daha ileriye taşımayı olmazsa olmaz olarak gördüklerini ifade eden Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları’nın belki de bu süreci hızlandıracağını öne sürdü. Konuşmasına Mersin’in sahip olduğu kültürel, turistik, tarihi ve sportif zenginliklerini anlatarak devam eden Güzeloğlu, “Mersin aslında kent olarak tam bir Akdeniz’dir” dedi. Mersin’de konuşulan diller ve inanılan dinler açısından da Mersin’in tam bir Akdeniz olduğunu yineleyen Güzeloğlu, “İnanıyorum ki, bu zenginlik Akdeniz Oyunlarıyla taçlandığı zaman da çok daha öteye ve zirveye çıkacaktır” diye konuştu.



-HÜKÜMET VE DEVLET OLARAK TAM DESTEK VERİYORUZ-

Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen ise, hükümet ve devlet olarak 2017 Akdeniz Oyunları için tam destek vereceklerini belirtti. Tüzmen, ülke olarak çok önemli organizasyonlara artık ev sahipliği yapar duruma geldiklerini hatırlatarak, Türkiye’nin bu tür organizasyonları başaracak güçte olduğunu anlattı. Konuşmasında Türkiye’nin gelişen ekonomik durumunu ve dış ticaretteki başarılarını sayısal göstergeler ile ifade eden Tüzmen, “Üzerinden senelerce zaman geçtikten sonra bile defalarca anılacak bir Akdeniz oyunlarını Mersin’de yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bu hepimiz için çok güzel bir tecrübe olacak ve Mersinimizin farkındalığını daha da arttıracaktır ” diye konuştu.

-4 SENEDİR BU PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ-

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, bu proje üzerinde yaklaşık 4 senedir çalıştıklarını ifade ederek, “Varsa eksik olan projeleri ve sizlerin eksik gördüğünüz yatırımları iki sene içerisinde tamamlayarak Akdeniz Oyunlarına hazır hale getireceğimizi taahhüt ediyoruz” dedi. Özcan, 2013 Akdeniz Oyunları’nın da Mersin’e layık görüldüğü takdirde, bir iki sene içerisinde başka projeleri durdurup spor yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirtti.

-MERSİN’İN SONUNA KADAR YANINDAYIZ-

TMOK Başkan Yardımcısı Türker Arslan ise konuşmasında, Mersin’in Akdeniz Olimpiyat Oyunları konusunda üzerine düşeni fevkalade bir biçimde yapacağına inandıklarını kaydetti. TMOK olarak her zaman Mersin’in yanında olacaklarını ifade eden Arslan,”Türkiye’nin yeni bir başarısı da Mersin’de Akdeniz Oyunları sayesinde gelecektir. Mersin’in sonuna kadar yanındayız” ifadelerini kullandı.

-DEVLET YÖNETİCİLERİNİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ-

Olimpiyat Değerlendirme Komisyonu Başkanı General Souhail Khoury de, çok misafirperver bir şekilde karşılandıklarını belirterek, “Çok güzel birkaç gün geçirdik. Gördüğümüz bu güzelliklerden çok etkilendik. Birlikte gezdik ve birlikte daha iyiyi yakalayabilmek için bir takım fikirleri paylaştık. Bunun dışında devlet yöneticilerinin bu etkinliklere kesinlikle tam destek verdiğini gördük. Devlet yöneticilerini, uluslar arası komitemizin yanında görmek bizi son derece memnun etti. Aday ülkelerin yöneticilerinin de yanımızda olması bizim için çok önemlidir. Bu hem bizim için hem de Akdeniz oyunları için çok önemli. Çünkü daha önceden de tartıştığımız üzere, TMOK’un katılımı ve desteği çok önemli. Size tekrar teşekkürlerimi takdim etmek istiyorum” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder