Popüler Yayınlar

23 Ocak 2011 Pazar

CHP"li A.Rıza Öztürk"ten Mumcu"yu Anma...


Türkiye'nin tarihi, çok sayıda faili meçhul siyasi cinayetlerle doludur. Devlet, hiçbir siyasi cinayetin ardındaki karanlıkları çözmemiş, sonunda Türkiye faili meçhul siyasi cinayetler mezarlığı haline gelmiştir. Faili meçhul olan olay ya da cinayet söz konusu değildir, faili meçhul bırakılan olaylar ya da cinayetler söz konusudur. Devletin görevi, bu cinayetlerin faillerini ortaya çıkarmaktır, şu veya bu nedenle olayların üzerini örtmek, failleri gizlemek değildir.

Devlet sırrı denilerek, hiçbir siyasi cinayet aydınlatılmaktan bırakılamaz çünkü hiçbir sır, katilleri saklama onursuzluğunu taşıyacak kadar önemli değildir.

Gelinen aşamada, devletin faili meçhul siyasi cinayetlere seyirci olmaktan çıkması yeni bir anlayışla olayları araştırması gerekir.

Bugün Türkiye’nin geçmişindeki karanlık bölgelerine ışık tutulmasına, karanlıkların aydınlatılmasına ihtiyaç vardır. Karanlık bölgelere ışık tutarak aydınlatacak ışık kaynağı da, hiç şüphe yok ki Milli İradenin temsilcisi olan TBMM'dir.

Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruların ısrarla yanıtını bulmak, Demokratik Hukuk devletinin tarihsel görevidir.

Demokrasi, laiklik ve Cumhuriyetin en öndeki savunucularından olan Uğur MUMCU dürüstlüğü, ulusal duruşu, devrimci, Atatürkçü kimliği ile Türk gazetecilik tarihinin ve aydınlanmanın en büyük isimlerindendir. Günümüzde, Uğur Mumcu’nun yolsuzluğa, kökten dinci akımlara, teröre, mafya-siyaset ilişkisine karşı somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleri tarihi belgeler arasında yer almaktadır. Ne yazık ki ülkemizde bilim adamları, nitelikli yazarlar, sanatçılar, aydınlar kolay yetişmiyor. Bu değerleri teröre, faili meçhul cinayetlere feda etmek geleceğimizi karartmaktan başka hiç bir şey değildir. Yeni acılar yaşamamak dileğiyle Uğur MUMCU’yu ölümünün 18.yılında saygı ve sevgi ile anıyorum.




Ali Rıza Öztürk
CHP Mersin Milletvekili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder