Popüler Yayınlar

30 Ocak 2011 Pazar

BAŞKAN TÜRK; HALKI DİNLİYOR...



Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, halk toplantılarının ardından mahallelere inerek, tek tek esnafları ziyaret edip, sorunlarını yerinde dinledi. Türk, “Makam belediyeciliği yapmayacak, belediyecilik anlayışında yeni bir vizyon geliştireceğiz. Sorunları yerinde ve halkın içinde tespit edeceğiz. Halkın taleplerini projelendirip hizmete dönüştüreceğiz” dedi.
Mersin’de, ‘demokratik, katılımcı, şeffaf’ yönetimin adresi olan Akdeniz Belediyesi, halkın arasına inerek sorun, sıkıntı ve talepleri yerinde dinliyor. Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Adanalıoğlu, Huzurkent, Yenitaşkent mahalle toplantılarının ardından, bir hafta içinde Çilek, Gündoğdu ve Şevketsümer mahalleleri ile Tırmıl ve Sanayi Sitesi ve Mersin Otogarı esnafını ziyaret etti.
BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz ve ilçe başkan ve yöneticileriyle birlikte esnafları tek tek ziyaret eden Başkan Türk, halktan, bozuk cadde ve sokaklar, kaldırım işgali ve artan nüfusla büyüyen Akdeniz’de temizlik hizmetinin daha da yoğunlaşması yönündeki talepleri dinledi. Ziyaretleri sırasında karşılaştığı farklı detaylara dikkat çeken Türk, kimlerin hangi hizmetten sorumlu olduğu noktasında toplumda bilgi eksiği görüldüğünü anlattı. Başkan Türk, “Çoğu insanımız, hangi belediye veya kurumun, hangi hizmetlerden sorumlu olduğunu bilmiyor. Öyle ki bazı yurttaşlarımız, cadde ve bulvarların asfaltlanmaması, altyapı hizmetleri ve hatta elektrik kesintileri nedeniyle bizi eleştirebiliyor. Böyle olunca da toplumda bilgi kirliliği yaşanıyor. Bu sorunların çözümü için halkımız adına bu kurumların yetkilileriyle sürekli görüşüyorum. Fakat sorumlu belediye veya kurumları bilmeyen, hakkını da nerede arayacağını bilemez” dedi.

‘Halk belediyeciliğini hâkim kılıyoruz’

Yurttaşların taleplerini değerlendiren Başkan Türk, Fen İşleri ekiplerinin, mahallelerde asfalt kaplama, yama, kaldırım ve bordür çalışmaları yürüttüğünü de belirtti, Akdeniz’de sorunlu mahalle kalmayıncaya dek hizmetlerin süreceğinin altını çizdi. Türk, “Akdeniz Belediyesi olarak, makam belediyeciliği değil, halk belediyeciliği yapıyoruz. Halkımızdan gelen öneri ve şikayetleri yerinde dinlemeye, bu anlayışı Mersin ve Akdeniz’de hakim kılmaya devam edeceğiz” dedi.
Türk, “Belediye Başkanı olarak, gerek Büyükşehir Meclisi’nde gerekse basın aracılığıyla halkımızın asfalt kaplama ve diğer tüm hizmet ve ihtiyaçlarını da sürekli gündeme getiriyoruz. Fakat bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nden maalesef hiçbir adım, ilerleme göremiyoruz” diye konuştu.

‘MESKİ sokaklarımızı yarıp gitti, halkımızın artık sabrı kalmadı’

Başkan Türk ziyaretlerinde, yerel seçimler sonrasında hayata geçirdikleri hizmet ve projelerin yanı sıra, bundan sonra hayata geçirmeyi planladıkları projeleri de halkla paylaştı. Akdeniz Belediyesi’ni yüklü bir borçla devraldıklarını hatırlatan Türk, halka hizmet olarak dönmesi gereken belediye gelirinin çok büyük bir bölümünü borç faizlerine vermek zorunda kaldıklarını anlattı. Türk, geçmiş yönetimlerin hataları yüzünden kimi hizmet ve projeleri de ertelemek zorunda kaldıklarını dile getirdi.
MESKİ’nin, geçmişte Akdeniz Belediyesi sorumluluğundaki sokakları yarıp, öylece bıraktığını ve halkın yıllardır çile çektiğini anlatan Başkan Fazıl Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: “MESKİ’ye, kazdığı tüm bu sokakların parası ayrıca yatırılmış. Fakat şu anda Büyükşehir Belediyesi sokaklarımızı asfaltlamıyor. Şimdi ben, belediyemize zimmet çıkma ihtimali de olsa, ekiplerimle harabe hale getirilen bu sokaklarda asfalt çalışması başlattım ve çalışmalar haftalardır sürüyor. Çünkü gerçekten de bizim çaremiz kalmadı, halkımızın da sabrı artık tükendi.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder