Popüler Yayınlar

16 Şubat 2011 Çarşamba

THK’DAN BAŞKAN ÖZCAN’A TEŞEKKÜR...


Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi, Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 86. yıldönümü nedeniyle bir tören düzenledi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu ile çok sayıda davetlinin de katıldığı törende bir konuşma yapan THK Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Akın Atilla, Türk Hava Kurumu’nun en büyük gelir kaynaklarından birisi olan ve her yıl toplanan kurban derileri ile bu derilerin nasıl değerlendirildiği konusunda bilgi verdi. Her yıl kurban derilerinden elde edilen gelirle kuruma 2 adet 6,5 tonluk uçağın daha alındığını ifade eden Akın Atilla, “Şu an THK bünyesinde 5 adet keşif uçağı ve 13 adet yangın söndürme uçağı hizmet görüyor. Ülke ormanlarının ne denli kıymetli ve insan yaşamında çok önemli bir yere sahip olduğunu göz önünde bulundurursak, yangınla mücadelede Türk Hava Kurumu’nun önemi daha iyi anlaşılmış olur. Yangın söndürme uçaklarımız sadece yurdumuzda değil, yurt dışında da operasyonlara katılmaktadır. Son olarak İsrail’de gerçekleşen orman yangınında Türk yangın söndürme uçakları büyük başarı sağlamıştır” dedi.
Kumkuyu’da yapılması düşünülen büyük bir hava limanı konusunda bürokratik işlemlerin devam ettiğinden yakınan Akın Atilla, “Pilot yetiştirmede tek adres Türk Hava Kurumu’dur. Her yıl Türk Hava Kurumu’ndan onlarca genç pilot olarak sertifikalarını almaktadır” dedi.
Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Akın Atilla konuşmasının sonunda, çöp fabrikasının hemen yanındaki alanı amatör, radyo kontrollü ve havacılıkla ilgili çalışmalarda Türk Hava Kurumu’na tahsis ettiği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a teşekkür ederek kendisine bir plaket vermek istediklerini belirtti. Plaketi teslim alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Macit Özcan, 2013 Akdeniz Oyunları’nın kentimizde yapılması amacı ile bazı görüş ve temaslarda bulunmak üzere Paris’te bulunmaktadır. Kendisi adına bu plaketi teslim alıyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Türk Hava Kurumu’nda eğitim gören 16-20 yaş arası genç kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder