Popüler Yayınlar

3 Şubat 2011 Perşembe

Başkan Dursun Göktaş,Basınla iç,içe...





Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.İşte Başkan Dursun Göktaş'ın açıklamaları:
Değerli Basın Mensupları

3 Şubat 2010 perşembe günü yapılan etkinliklerle iligi fotograflar ve basın açıklamaları ektedir.

Odamızın Garanti Bankası ile yaptığı GTS Protokolü imza töreninde Oda Başkanımız Dursun GÖKTAŞ'ın yaptığı Basın açıklaması:
Mersin.03.02.2011

Değerli Basın Mensupları

Odamızın Garanti Bankası ile yaptığı anlaşma gereğince, üyelerimizin muhasebe ücret alacaklarının tahsili konusunda büyük ölçüde çözüm olacak olan Garantili Tahsilat Sistemine bugün imzalanacak protokolle başlayacağız.

Yapılan protokol gereğince Garanti Bankası internet sitesinden şifre ile temin edilecek sanal pos aracılığıyla üyelerimiz, müşterilerinden tahsilatlarını kolaylıkla yapabileceklerdir.

Meslektaşlarımızın en büyük sorunlarının tahsilat olduğu göz önünde bulundurularak hazırlanan ve hayata geçirilen bu proje ile, verimliliğin ve hizmet kalitesinin artacağına inanmaktayız.

Odamızın benimsediği “Kaliteli hizmet ve hak edilen ücret” ilkesinin hayata geçirilmesinde bir adım daha attıran bu projenin meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.


Oda Başkanı
Dursun GÖKTAŞ



saat:13.30'da Oda Konferans Salonunda Garanti bankası yetkilileri üyelerimize GTS projesinin tanıtımını yaptıkları bi sunum gerçekleştirdiler

8.dönem muhasebe yardımcı elemanı kursunu başarıyla bitirenlerin sertifikaları törenle verildi. törenden önce yaptığı basın açıklamasında torba kanuna'da değinen Oda Başkanımız Dursun GÖKTAŞ şunları belirtti:
Mersin.03.02.2011

Değerli Basın Mensupları

8. yardımcı muhasebe elamanı yetiştirme kursumuzu 13 kişi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmışlardır. Muhasebe bürolarının ve özel sektörün ön muhasebe biriminde kalifiye elaman yetiştirme hedefi doğrultusunda bu kurslar düzenlenmektedir.

Bugün ayrıca “Şirketlerin aktiflerinde kayıtlı iştirak hisseleri ve taşınmazların satışı ile Kurumlarda tam istisnalar uygulamaları ve vergisel boyutu” konulu seminer yapılmaktadır.

Bu semineri sunumu Yemini Mali Müşavir Galip AKYOLLU tarafından gerçekleştirilecektir.

Torba kanun diye adlandırılan TBMM görüşmeleri devam eden Kısaca Kamu borçlarını yapılandıran af kanunu diye niteleyeceğimiz kanun tasarı torbasına ne bulmuşlarsa konulmuştur.
40 maddelik tasarı bugün 247 maddelik tasarı haline dönüşmesi ve aylarca toplumun beklentisi veya tepkisini alan bu tasarının bir an önce sonuçlandırılması zorunluluktur. Sık sık bu tür aflara başvurulması toplumu germekte vergi ödeme bilincini ortadan kaldırmakta, ahlaki değerleri yok etmektedir.

Oda Başkanı
Dursun GÖKTAŞ


Daha Sonra YMM Galip Akyollunun Sunduğu Aktifte Kayıtlı İştirak Hisseleri Ve Taşınmazların Satışı İle Tam İstisnalar Adlı Seminere geçildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder