Popüler Yayınlar

15 Şubat 2011 Salı

MErsin TORTEK,14 Şubat Sergisi Muhteşemdi...






Kısa adı TORTEK olan Toroslar Teknik Eğitim Kurslarında eğitim gören takı tasarım ve ahşap boyama kursiyerleri, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, Toroslar Belediyesi Kültür Sanat Kaldırımında stant açtı.
Toroslar Belediyesi tarafından meslek edindirme kursları kapsamında yürütülen ‘Takı Tasarım’ ve ‘Ahşap Boyama’ kursuna katılan kursiyerler, yaptıkları el emeği göz nuru eserleri sergileyerek aile ekonomilerine katkıda bulundular.
Toroslar Belediyesi Kültür Sanat Kaldırımında Sevgililer Gününe özel açılan ve bayanların yanı sıra erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiği stant, gün boyu halkın beğenisine sunuldu.
Kursiyerler; ‘Emeğimiz, kazanca dönüşüyor’
Ev hanımı olarak hayatını sürdürürken boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla geldikleri kurslarda meslek sahibi olan kursiyerler; “ Böyle güzel bir hizmeti bizlere sunan, elimizden tutan ve yeteneklerimizi keşfetmemizi sağlayan Toroslar Belediye Başkanımız Hamit Tuna’ya teşekkür ediyoruz. Yaptığımız ürünleri, Toroslar Belediyesi’nin bizlere tahsis ettiği satış noktalarında satarak, emeğimizi kazanca dönüştürüyoruz” dediler.
Başkan Tuna; ‘İnsanlar bu kurslar sayesinde hayatlarına yön veriyor’
18 kurs merkezinde 24 branşta eğitim veren Toroslar Teknik Eğitim Kurslarından bugüne kadar 10 bine yakın insanın meslek sahibi olduğunu kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Sosyal entegrasyonun sağlanmasının yanı sıra ev hanımlarının boş vakitlerini değerlendirmelerini ve aile bütçelerine katkı sağlanmalarını amaçlıyoruz. İnsanlar bu kurslar sayesinde hayatlarına yön veriyor” dedi.

TORTEK bünyesinde; Ev aksesuarları, bayan terzi, resim, kuaförlük ve cilt bakımı, el sanatları, ebru sanatı, bağlama, iğne oyası, kilim dokuma, halk oyunları, takı tasarım, dikiş nakış, yabancı dil, Jimnastik-aerobik, biçki dikiş, makine nakış, gümüş hasır örme, masörlük, tiyatro, ev mefruşatı, ahşap boyama, bilgisayar olmak üzere 24 değişik branşta eğitim veriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder