Popüler Yayınlar

24 Haziran 2009 Çarşamba

Tollu''İslamiyet Yeniliğe Karşı değildir''dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, üç ayların başlangıcı ve Regaip kandili ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. Mübarek ay ve gecelerin tüm insanlık için bir fırsat olduğunu dile getiren Mükerrem Tollu, böylesi manevi günlerin önemine vurgu yaptı ve ekledi: “İslamiyet yenilik karşıtı değildir.”
Yayımladığı mesajda, bu ayların ve kandil gecelerinin önemine değinen Mükerrem Tollu, mensup olduğumuz dinin ve maneviyatın gereği olarak bu gün ve aylara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. İnsanlık tarihi ile buluşan son kutsal dinin İslamiyet olduğunu belirten Tollu, yaptığı açıklamada İslamiyet’in temizlik, güzellik anlamına geldiğini ve bunun da insanlık için büyük bir olgu olduğunu söyledi. İslam dini içerisinde büyük bir yeri ve önemi olduğuna inanılan bu tür gün ve ayların, insanlık için değerlendirilmesi gereken büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Tollu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İslam dini, hoş görü dinidir. Temizliği, iyiliği, güzelliği temsil eder. Adalet vurgusunun yapıldığı, iyi işlerin emredildiği, kötülük ve fenalıkları yasaklandığı bir hakikattir. İnsanoğlu salt bir düşünce ile nasıl bir dünya ister? Düşünsel olarak baktığımızda, hepimiz yaşanabilir, temiz, haksızlıkların olmadığı, her şeyin güzellikle yürüdüğü, insanların mutlu olduğu, hoş görünün egemen olduğu, kötülüklerin istenmediği ve kardeşlik dolu bir dünya isteriz. Elbette ki; bunlar için de çaba sarf etmemiz, gayret etmemiz lazım. Yüce dinimiz de, aynı şeyleri söylüyor. Yüce yaradan, dinimiz aracılığı ile bize yolumuzu gösteriyor. Bu yoldan yapılan sapmaların da olduğu yadsınamaz bir hakikat. Bu yüzden, mübarek üç aylar ve kandiller bizim için çok büyük önem arz etmektedir. Bu tür günler ve aylar, bağışlama günleridir. Yüce kitabımızda, Cenab-ı Hak, üç ayların ve günlerin bolluğunu, bereketini, önemini defalarca vurgulamıştır. Biz de, biz kullara bahşedilen bu nimetlerden layığı ile yararlanmalı; ibadetlerimizi yapmalıyız.”

Böylesi mübarek günlerin önemini, gelecek nesillere aktarabilmenin çok önemli olduğunu söyleyen Mükerrem Tollu, toplumun uzunca yıllardır, kültür kirliliğine maruz bırakıldığını, bunun sonucunda da bozulmaların başladığını ifade etti. Dış mihraklarca, kimliksiz, kültürsüz bir toplum hale getirilmek istendiğinin altını çizen Tollu, buna karşı en büyük görevin anne ve babalara düştüğünü belirtti. Toplumsal olarak bu soğuk savaşa karşı gelebilmelerinin ancak, kültürel ve dini değerlere sahip çıkıp, çocuklara bunların doğru aktarabilme ile mümkün olacağını dile getiren Tollu, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:
“Dünyada hiçbir millet, toplum, birey ve eşya değişime karşı duramaz. Çağdaş bir değişimin gerekli olduğunu düşünüyorum. Fakat, değişimden burada asıl kastettiğimiz; özü bozmadan gelişmektir. İşte bu noktada sıkıntı yaşanıyor. Değişimi algılamada sorun yaşıyoruz. Değişimi yanlış yorumluyoruz. Burada değişim çağdaş olmalı, özden ayrılmamalı. Dünya üzerinde yürütülen psikolojik savaş neticesinde İslam dini ile terörizm aynı kefede gösterilmeye çalışılmaktadır. Yine aynı savaşın bir neticesi de, İslamiyet’in değişim, yenilik karşıtı olduğu güdüsü yerleştirilmek istenmektedir. İşte bu noktada bizler, İslamiyet’e mensup insanlar olarak, bunun böyle olmadığını duyurabilmemiz, anlatabilmemiz lazım. Bunun için de, ilk önce kendimizi ve çocuklarımızı doğru bilgi akışı ile dikkat etmemiz gerekir. Böylesi mübarek gün ve ayların önemi de burada ortaya çıkmaktadır. Kalbin huşu ile dolması, dinlenmesi; ruhun manevi gıda ile dolması için, aklın samimi olabilmesi için bu tür günleri iyi değerlendirebilmeliyiz. Bu vesile ve duygularla, tüm İslam aleminin ve halkımızın mübarek üç aylarını ve Regaip kandillerini kutluyor; hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder