Popüler Yayınlar

24 Haziran 2009 Çarşamba

Başkan TOLLU’YA TOKİ’DEN BÜYÜK İLGİ...

Toki binalarında yaşayan ve sıkıntıları olan vatandaşların sorunlarını dinlemek ve onlara yol göstermek amacıyla bölgeyi ziyaret eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, buradaki mağdur bölge sakinlerinin bir an önce elektrik aboneliklerini yapmalarını istedi. Mükerrem Tollu, belediye olarak kendilerinin de üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade ederken, TOKİ’de yapılan çalışmaları yerinde görerek bilgiler aldı.
Önümüzdeki günler içerisinde TEDAŞ yetkileri, TOKİ Yöneticileri ve Belediye olarak bir araya gelip, bu sorunları ortak bir noktada buluşarak çözüme kavuşturacaklarını belirten Tollu, “sizin sorunlarınız, bizim sorunlarımızdır. Bu sorunların çözümü için bu gün buradayız” diyerek TOKİ sakinleri ile sohbet etti. Öncelikli olarak elektrik aboneliği konusunda, belediye olarak yasal ruhsatların müteahhit firmaya verildiğini ifade eden Tollu, bu sayede ev sahiplerinin elektrik abonesi olabilmelerinin önünü açtıklarını belirtti. Aynı şekilde su aboneliği içinde insanlara yardımcı olacaklarını bildiren Tollu, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
“Biz oturma ruhsatlarını verdik. Elektrik ve su problemlerinizi çözmek için bir sorun kalmadı. Dolayısıyla elektrik abonesi olabilmeniz yönünde bir engel kalmadı. Şu anda sizin elektrik ve su faturalarınız
birikiyor. Büyük bir borç içine giriyorsunuz. Sizin birikmiş borç yükünden kurtulmanız için bir an önce elektrik aboneliğini yaptırmanız lazım. Siz elektrik aboneliğinizi yaptırmadığınız sürece kaçak elektrik kullanıyormuş gibi muamele görürüsünüz. Bu konuda önümüzdeki günlerde Sayın TEDAŞ Müdürümüz ile birlikte, sizlerin temsilcilerinin de olduğu bir toplantı yapalım. Bir çözüm bulalım. Buraya gelerek ilk adımı attık. Devamını getireceğiz.”
DAHA ÖNCE VERİLEN SÖZLER YASAL DEĞİL
Durumun bu hale gelmesinde büyük bir ihmalkarlığın olduğuna vurgu yapan Mükerrem Tollu, insanların umutlarıyla oynandığını, bu durumun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Tollu, açıklamasında önemli olanın söz vermek olmadığını, aksine icraatın mühim olduğunu kaydetti. 29 Mart belediye seçimlerinden önce, seçim sözleri arasında, elektrik ve su aboneliğinin kendileri tarafından yapılacağını vaat eden bazı siyasi zihniyetlerin, bu işte bir numaralı sorumlu olduğunu beyan eden Başkan Mükerrem Tollu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Sizlerden istediğim abone işlemlerini hızlandırmanızdır. Önceki dönemde sizlere elektrik ve su aboneliği işlemlerine karışmayacağınız yönünde vaatlerde bulunulmuş. Yani “borçlarınızı sıfırlayacağız. Aboneliğinizi biz yaptıracağız; site aidatlarınızı ödeyeceğiz. Siz hiçbir şeye karışmayacaksınız” gibi seçim vaatlerinde bulunulmuş. Belediye Meclisinin böyle bir karar alma yetkisi yoktur.TOKİ’ ye ait site aidatlarının belediye tarafından ödenmesi hukuka aykırı. Yani verilen sözler yasal değil.
Ayrıca; Elektrik aboneliğini en kısa zamanda yaptırmanız için birbirinizle dayanışma içerisinde olmanız lazım. Toplu halde yapılacak abone işlemlerinde indirime gidildiğini biliyoruz. Biliyoruz çünkü biz buraya sizi bilgilendirmek için geldik.”

TOLLU ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Bölge sakinlerinin müteahhit firma tarafından kullanılan elektrik sarfiyatını ödeme zorunluluğu olmadığının altını çizen Mükerrem Tollu, bu konuda vatandaşların bu paraları ödediğini söyledi. Müteahhit firmanın harcadığı elektriği vatandaşın karşılamasının doğru olmayacağını ifade eden Tollu, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine bu konuyu öğrendiğini belirti. TOKİ konutlarında hiç kimsenin memnun olmadığını dile getiren Mükerrem Tollu, işlerin hep eksik yapıldığını, bunun da cezasını vatandaşın çektiğine dikkat çekti. Tollu, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:
“Burayı yapan müteahhit firmanın elektrik kullandığını ve kullanılan enerjinin sizin sayaçlarınıza yansıdığını gelen şikayetler üzerine öğrendim. O zaman siz Belediye yetkililerine gidip durumu izah etmeniz ve resmi evraklarla belirtmeniz gerekirdi. Belediye yetkilileri de TOKİ Başkanlığına bir yazı yazıp, müteahhit hakkında yaptırım uygulatıp, kullandığı enerjinin bedelini müteahhide ödetmesi gerekirdi.
Bu konutlar karşılığında TOKİ’ye Erdemli’nin en muazzam yerlerini verildiğini devamlı surette dile getirdik. Şu an, Erdemli belediyesinin elinde borçtan başka bir şey yok. Bütün daireler satılmış sadece biz şu anda yeni yapılan binalara para ödüyoruz. Biz bu söylediklerimizi siyaset yapmak birilerini karalamak adına konuşmuyoruz. Burada biz gerçeği ortaya koyuyoruz. Sizlerin mağdur olmaması için “hallederiz” deyip geçiştirmiyoruz. Biz Erdemli Belediyesine düşen ne varsa onu yapacağız. Yolunuzu getireceğiz, suyunuzu getireceğiz ve bunların yanın da sizlere yol göstereceğiz. Muhatabınız olan mercilere durumunuzu anlatıp, yasalar kapsamında sizin menfaatlerinizi gözeterek gitmeniz gereken yolu sizlere önereceğiz. Yeterince mağdur olmuşsunuz. Birbirimizi kandırmadan birbirimize yalan söylemeden bu işleri çözmek en doğru bir davranıştır diye düşünüyorum. Sizlere yapamayacağım şeyler için söz vermiyorum. Sizlerden de istediğim; kanunsuz şeyler için bana gelmemeniz. Kanuna aykırı hiçbir şeye önayak olmayacağımı sizlere söylüyorum ve kanunsuz hiçbir evrağın altına da imza atmayacağımı yineliyorum.”

Açıklamalarının ardından kendisine teşekkür eden TOKİ sakinlerine, yasalar dahilinde her türlü konuda kendilerine yardımcı olacağı sözünü veren Tollu, Erdemli Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve vatandaşlarla beraber, TOKİ yollarında yapılan yolları inceledi. Tollu, Birim Müdürlerinden TOKİ’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi alırken, vatandaşların da dertlerini dinledi. Özellikle de çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, TOKİ’ye sık sık gelip, ziyaret edeceğini belirterek, başka bir programa gitmek üzere, TOKİ ziyaretini sonlandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder