Popüler Yayınlar

20 Haziran 2012 Çarşamba

Şehitlerin Acısı Unutulmuyor...


Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Mersin şubesi yaşanan üzücü terör olayları nedeni ile basın açıklaması yaptı.Aynen yayınlıyoruz:


19 HAZİRAN 2012 günü Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde eli kanlı bebek katillerinin yapmış olduğu hain saldırı sonucu 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz ise yaralanmıştır.

Türk Milletini derinden yaralayan bu saldırı hepimizi acıya boğmuştur. Bu saldırıyı yapanları, bunlara destek olanları ve bu örgütleri kullananları şiddet ve nefretle kınıyor, Şehit Ailelerine başsağlığı yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.

Eli kanlı terör örgütünün saldırıları Türk milletiyle birlikte Şehit Aileleri ve Gazilerimizin sabrını çatlatmıştır. Başsağlığı ve sabır dilekleri yerine; bu hainlere ve destekçilerine en sert şekilde cevap verilmelidir.

Terörün çözümünü ; ağızlarını her açtıklarında, demokrasiden, insan haklarından, haktan hukuktan bahseden ancak insanlıktan nasibini almamış etrafına kin, nefret ve kan kusan ne olduğu belli olmayan mahlûklar ile destekçilerinde arayan siyasiler, kanunlarla eli kolu bağlanmış, insan hakları ve demokrasi adına her türlü yetkileri ellerinden alınmış güvenlik kuvvetlerine bırakanları da şiddetle kınıyoruz. Emir verildiğinde dünyayı yakıp yıkacak olan Mehmetçik neden bu hainleri inlerinde vurmuyor da savunmada kalıyor.

İsrail bir askerine karşı bin Filistinli ile takasa girebiliyorsa bizim bunca şehidimize karşılık bu vatan haini satılmış köpekler ile destekçilerinin başlarına dünyayı yıkmıyoruz.?

Gün geçmiyor ki, yeni şehit haberleri geliyor ve yıkılmadan ayakta kalmaya devam ediyoruz. Ama bu gidişata dur diyecek mekanizmalar, bu hainleri, elebaşlarını ve destekçilerine verilebilecek en ağır cezayı vermek ve dökülen kanlarımızın hesabını sormak zorundadırlar. Bu hesabı sormanın ve soramamanın bahanesi olmamalıdır. Çünkü terörle mücadele edenler mayına basarım, pusuya düşerim sonucunda şehit olur yada yaralanabilirim diye hiçbir bahaneye sığınmadan canlarını ortaya koydular. Halen de hiçbir bahaneye sığınmaksızın terörle mücadeleye devam etmektedirler.

Teröre karşı devletin gücü ve ağırlığı gösterilemezse ya da hissettirilmezse; vatandaşlar kendi ağırlığını ortaya koymaya kalkacaktır. Devlet terörü durdurma işini Türk Milletine havale etmemelidir.

Analar ağlamasın diye açılım işine girildi. Ama karşımızdaki hainler ve destekçileri ana sevgisinden ne anlar ki; bizler anlamadıklarını ve anlamayacaklarını çok iyi biliyorduk. Onlar sadece ve sadece kandan anlarlar. Doğru analar ağlamamalı, peki neden ağlayan yine bizim analarımız oldu.

Bağımsızlığımız, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanması ve Cumhuriyetimizin bekası için, inançları uğruna görevlerini yerine getirirken canını ortaya koyan kahraman şehitlerimiz, siz merak etmeyin her şeyin hesabı er geç sorulacaktır.
Tüm kamuoyuna saygılarımızla bildirilir.

Cengiz SEVİNÇ
Şube Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder