Popüler Yayınlar

13 Kasım 2011 Pazar

Narenciye Festivaline sanatçı eli...




19-20 Kasım tarihleri arsında yapılacak olan Narenciye Festivali hazırlıkları sanat ile narenciyenin buluşmasına sahne oldu.
Festivalin yapılacağı Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Side Sütunları’ndaki süsleme hazırlıkları, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından yürütülüyor. Hafta sonu tatiline rağmen çalışan akademisyen ve öğrenciler, yaptıkları süsleme figürleriyle festival alanını renklendiriyor. Yapılan çalışmalara gönüllü olarak destek veren ve bütün amaçları festivalde sanatlarını birleştirmek olan öğrencilerin, narenciyeye özgü yaptığı süslemeler ise gelen konuklara görsel şov yaşatacak. Yapılan çalışmalara çevredeki vatandaşlar ilgi gösterdiler.
Öte yandan festival kortejinde kullanılacak olan narenciye süslemeli maketlerin yapımında sona gelindi. Yenişehir Fuar Alanı’nda yapılan maketler arasında olimpiyat halkaları, Mersin İdman Yurdu topu, yel değirmeni, Caretta Caretta, ev, klasik otomobil, at, zürafa ve fil gibi figürler bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder