Popüler Yayınlar

5 Kasım 2011 Cumartesi

Eski Başkan Yücesoy'dan Kurban Bayramı Mesajı..


Değerli Vatandaşlarım, Değerli Basın Mensupları,


Yaşadığımız terör saldırısı ve Van Depremi sonrası Cumhuriyetimizin 88. yılını buruk bir şekilde kutladık.Ancak Resmi törenler dahil tüm Cumhuriyet kutlamalarının iptal edilmesi; vatandaşlarımızın ‘en azından Resmi törenlerin yapılması ve Bayrağımızın caddelerde dalgalandırılarak yüreğimizde yaşadığımız yasımıza uygun bir şekilde kutlanması gerekir’ görüşünü, düşüncesini öne çıkarmıştır diye düşünüyorum.Nitekim vatandaşlarımız yaptıkları yürüyüşlerle Cumhuriyetimizin yaşadığını ve ilelebet yaşayacağı’nın bir ifadesi olarak Türk Bayrakları ile alanlara çıkmışlar ve evlerine bayrak asmışlardır.Mersinde halen evlere asılı bayraklar Terör saldırısında kaybettiğimiz şehitlerimizi, Van Depreminde yaşadığımız büyük acıyı ve Cumhuriyetimizin 88. yılına ulaşması’nın kıvancını aynı anda temsil etmektedir.

Değerli Vatandaşlarım, Değerli Basın Mensupları,

İnanıyorum ki; Türküyle,Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkezi, Abhazası, Azerisiyle, Müslümanı, Hıristiyanıyla 88 yıldır bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşama sevdamız ve kararlılığımız devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti yaşayanları’nın büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği ‘muassır medeniyet’ sevdasını anlayamayan veya anlamak istemeyenlerin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesel güç olmasını engellemeye çalışan dış güçlerin varlığı, kararlı yürüyüşümüzü engelleyemeyecektir.

Türk Milleti’nin en önemli ortak paydası olan Mübarek Kurban Bayramını da yine ayrısı gayrısı olmadan hep birlikte kardeşçe ve bir arada kutlayacağına olan inancım tamdır.

Bu inançla Tüm İslam Alemi’nin, Türkiye Cumhuriyeti yaşayanları’nın ve Mersinlilerin Kurban Bayramını içtenlikle kutlar, hep birlikte sağlık, mutluluk ve esenlik dolu bir bayram geçirmelerini dilerim.


Sevgi ve Saygılarımla.



Kenan YÜCESOY
Akdeniz Eski Belediye Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder