Popüler Yayınlar

10 Şubat 2012 Cuma

Mezitli Kaymakamlığı'nda 630 GSS dosyası Karara Bağlandı.



Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti, İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında 09 Şubat 2012 Perşembe günü saat 08.30’da, Kaymakamlık'ta toplandı.
Toplantıya Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, İlçe Sağlık Grup Başkan V. Dr. Dilda Pekpak Onuk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Avni Taşyürek, İlçe Malmüdürü Abdullah Karadağ, sivil üyeler Arslan Dilki ve Levent Şahin, köy muhtarları temsilcisi Çevlik Köyü Muhtarı Ali Uğuz, mahalle muhtarları temsilcisi Akdeniz Mahallesi Muhtarı Mahir Gürbüzol, sivil toplum kuruluşları temsilcisi Aksen Ak ve SYD Vakıf Müdürü Kamuran Zengin katıldı.
Toplantının ilk bölümünde çeşitli yardım taleplerinde bulunan 75 dosya görüşüldü.
Tek seferlik yardım talebinde bulunan depremzede 2 kişinin yardım talebi reddedilirken başvuru sahipleri kısmi istihdam projesine (KİP) yönlendirilecekler.
Diğer aile yardımlarına başvuruda bulunan 1 aileye 500 TL tutarında nakdi yardım yapıldı.
Diğer yardımlar kapsamında başvuruda bulunan 1 ailenin de nakdi yardım talebi reddedildi.
Yardımlar kapsamında talepte bulunan 1 aileye 100 TL tutarında sağlık nakdi yardım yapılması kabul edildi.
Gıda yardımı için başvuran 1 kişiye 150 TL verilmesi kabul edildi.
Şartlı gebelik yardımına başvuran 1 kişini talebinin kabul edilmesine karar verildi.
Şartlı sağlık yardımına (ŞSY) başvuran 19 kişinin talebi kabul edildi.
Şartlı eğitim yardımına (ŞEY) başvuran 38 kişinin talebi kabul edilirken 11 kişinin talebi ise reddedildi.
MÜTEVELLİ HEYETİ 9 KİŞİYE MUHTAÇLIK KARARI VERDİ.
2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş, Güçsüz, Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’a göre 17 vatandaşın muhtaçlığına karar alındı.
2022 sayılı Kanun’a göre muhtaçlığına karar verilerek maaş almalarının yolu açılan 17 başvuru dosya sahibinden 3’ü özürlülükten, 2’i 18 yaş altı özürden, 6’sı yaş haddinden bu kapsama alındı.
2022 sayılı Kanun’a göre 8 kişiye de Mütevelli Heyeti tarafından red kararı verildi.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI (GSS) DOSYALARI.
Mütevelli Heyet, toplantıda ele aldığı 630 Genel Sağlık Sigortası (GSS) dosyasının 437’sini G0 sınıfına, 136 tanesini G1 sınıfına, 29 tanesini de G2 sınıfına alırken 6’sını da G3 sınıfına dahil etti.
Mütevelli Heyet, önceki haftalardan 14, bu haftadan da 8 dosya olmak üzere toplam 22 GSS dosyasını yeniden incelenmek üzere bir sonraki toplantıya erteleme kararı aldı.
UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ KAPSAMINDA 60 BALKAN GENCİ MEZİTLİ’YE GELECEK.
Mezitli SYDV Başkanlığınca 2012 yılı yaz aylarında Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan ülkelerinden Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi (UMEP) kapsamında Temmuz 2012’de 30 günlüğüne Mezitli’ye getirilecek. UMEP organizasyonu ile gelecek 60 genç kendi ülkelerinde eğitimini aldıkları veya halen çalışmakta oldukları ya da staj ile yeni öğrenmek istedikleri iş veya meslek kollarında Mezitli’de faaliyet gösteren işyerlerinde hem staj yapacak, hem de kültürler arası etkileşimi ve ortak tarihi bağların pekiştirilmesi sağlanacak.
Bu kapsamda proje giderlerinden ulaşım gideri olan 38.000 TL'nın Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından karşılandığı öğrenilmiştir. Konaklama gideri olan 72.000 TL'nın ise Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden talep edilmesine karar verildi.
EV YAPIMI VE TAMİRAT TAŞERONLARINA EK SÜRE VERİLDİ.
Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Fındıkpınarı Beşkoz Mahallesi’nde ikamet eden Durdu KÜÇÜK, Fındıkpınarı Fetilli Mahallesi’nden Hatice TÜRKOĞLU ve Kuzucubelen Köyü’nden Hasan VEYSELDAĞ’a ait eski yapı evlerin tadilatlarının yaptırılması için ihale edilen işleri alan Karpuzcu İnşaat İnş. Malz. Hay. Nak. Gıda San. Tic. Ltd. Şti.’ne mücbir sebeplerden dolayı tamirat-tadilatın zamanında bitirilememesi sebebiyle 30.03.2012 tarihine kadar süre verilmesi Mütevelli Heyet tarafından kabul edildi.
Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Kocayer Köyü’nde ikamet eden Adeviye SÜRMELİ, Kuzucubelen Köyü’nden Güver VEYSELDAĞ, Bozön Köyü’nden Fatma SARAÇ ve Ayşe KÖYLÜ'ye prefabrik ev yapılması için ihale edilen işleri alan Gaye Ticaret’e mücbir sebeplerden dolayı inşaatların zamanında bitirilememesi sebebiyle 22.03.2012 tarihine kadar süre verilmesi Mütevelli Heyet tarafından kabul edildi.
Ahmet Metin Türkoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder