Popüler Yayınlar

24 Aralık 2011 Cumartesi

Arbel Grubu’na 2 ödül...



İSO’nun 43 yıldır sürdürdüğü bin büyük sanayi kuruluşu çalışmasında sıralamaya giren Mersinli şirketlere MTB tarafından ödül verildi. Gecede Arbel Grubu, 2 şirketiyle ödül aldı


Mersin’den 8 şirketin listeye girdiği araştırmada Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de gıda sektörü öne çıktı. Listeye giren 8 şirketin 5 tanesinin gıda sektöründen olduğunu ve Mersin Ticaret Borsası’nın (MTB) üyesi olduğunu ifade eden MTB Başkanı Abdullah Özdemir, “Gururla söylüyoruz. Bu firmalarımızın başarısı Mersin’in başarısıdır. Önümüzdeki yıllarda ilk bin içinde daha fazla Mersinli gireceğine yürekten inanıyoruz’ dedi.

İlk bin şirket araştırmasında Mersin’den listeye giren 8 şirketten 2’sini bünyesinde bulunduran Arbel Grubu’nun Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, “Mersin sanayi, ticaret kenti, limanı olan ve her türlü imkâna sahip olan bir yer. Yıllardır Türkiye’de büyükşehirler içinde yer alan Mersin’de ilk bine giren sınırlı sayıda firma var. Bir zamanlar en büyük firmaları barındıran Mersin’den şimdi ilk bine sadece 8 firma girebilmesi düşündürücü” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya mercimek dış ticaretinin yüzde 35’ini Arbel Grubu olarak karşıladıklarını ifade eden Arslan, “Arbel AŞ 50 yılı aşkın bir süredir, iç piyasada ve dünya piyasasında bakliyat hububat ve diğer gıda ürünlerinin başta gelen üreticisi ve ihracatçısı. Yurt dışında Kanada, Amerika, Avustralya, İngiltere, Çin ve Güney Afrika’da tesislerimiz bulunuyor. Kanada’nın bakliyat ihracatının yüzde 45’ini şirketimiz gerçekleştiriyor. Bu başarımızın altında Türkiye’de elde ettiğimiz bilgi ve deneyimler yatıyor. Mersin’deki şirketimiz bizim okulumuz. Yurt dışında çalışan personelimizin büyük bir bölümü Mersin’deki tesislerimizde eğitildi, deneyim kazandı” dedi.

Bölgesel kalkınmaya önem verdiklerini vurgulayan Arslan, Mersin’de bulunan 7 tesisleri ile istihdamdan vergiye, üretimden pazarlama ve satışa kadar bölge ekonomisine katkı sağlayan, yatırım, büyüme, istihdam ve ihracata dayalı faaliyetlere devam eden bir şirket olduklarının altını çizdi.

2007 yılında Arbella Makarna markasıyla tüketicilerle buluşan Durum Gıda’yı da bünyesinde bulunduran Arbel Grubu, kısa sürede 80’den fazla ülkeye makarna ihracatı yapma başarısı gösterdi. Markaları Arbella’nın 105 ülkede tescilli olduğunun altını çizen Hasan Arslan, “Markalarımız ve şirketlerimizle övünüyoruz. Arbel AŞ ilk 500 içinde yer alan Mersinli tek şirket. Durum Gıda Türkiye’nin en genç makarna üreticisi firması olmasına rağmen ikinci 500 içinde yer alarak gururumuz oldu” dedi. Mersin’deki şirketlerin bilgi ve deneyim konusunda oldukça iyi bir yerde olduklarını, bin büyük sanayi kuruluşu içinde daha fazla şirketin yer almayı hak ettiğini düşündüklerini ifade eden Arslan, “Önümüzdeki yıllarda açıklanacak ilk bin şirket araştırmalarında daha çok firmamızı göreceğimizi umuyoruz” dedi.

Ödül töreninde plaketleri veren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin’in elindeki avantajları kullanarak, kentin teker teker mevcut potansiyellerini harekete geçireceğini dile getirerek şirket yöneticilerini başarılarından dolayı tebrik etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder