Popüler Yayınlar

2 Mart 2011 Çarşamba

Ö.Abdullah Özdemir'den Mersin 2013 Açıklaması...


Akdeniz Oyunları Mersin İçin
Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olacaktır
Abdullah Özdemir
Mersin Ticaret Borsası
Yönetim Kurulu Başkanı
2013 Akdeniz Oyunlarının Mersin’de yapılacak olması tarihi bir öneme sahiptir. Öncelikle, Yunanistan’ın Volos kentinde yapılması gereken oyunların, ekonomik kriz nedeniyle Mersin’e verilmesi özel bir anlam ifade etmektedir.
Sadece bu olay bile Türkiye’nin dünyadaki itibarının artığının çok net bir göstergesidir.
Oyunların Mersin’e verilmesinde ülkemizin artan itibarı ve hükümetimizin kesin desteği belirleyici olmuştur.
Akdeniz Oyunları’nın kentimize bir çok somut faydası olacaktır. Mersin’e yönelik kamu yatırımlarında artış ve hızlanma olacaktır. Mersin önümüzdeki iki yıl içinde bir şantiyeye dönecektir. Binlerce insanımız iş bulma imkanına kavuşacaktır.
Oyunlar için yapılacak tesisler ve altyapı yatırımları kentimizin çehresini değiştirecektir.
Bu yatırımlar, başka yatırımları tetikleyecektir. Mersin’in ekonomik büyüme süreci hızlanacaktır.
Akdeniz Oyunları hazırlık süreci de, bence en az, oyunların kendisi kadar önemlidir.
Önümüzdeki iki yıl boyunca Ankara’nın gözleri Mersin’in üzerinde olacaktır. Yıllardır her platformda dile getirdiğimiz, “ Ankara’nın Mersin’e yönelik bakış açısının değişmesi talebimiz” nihayet cevap bulacaktır.
Hazırlık sürecinde, Ankara-Mersin el ele çalışmak durumunda kalacaktır. Merkezi hükümete bağlı kurumlar ile yerel yönetimler işbirliği yapacaklardır.
Mersin, uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu ve hak etmesine rağmen bir türlü alamadığı devlet desteğini almaya başlayacaktır.
Akdeniz oyunları hazırlık sürecinde, Mersin’i oluşturan dinamiklerin de bir arada çalışma istek ve becerilerinin artacağı görülecektir. Bu bile başlı başına bir kazanç olacaktır.
Akdeniz Oyunları, Mersin’de yeni bir heyecan dalgası yaratacaktır. Mersin’de yaşayan insanlarımızda, Mersinlilik bilincinin gelişmesine önemli oranda katkı sağlayacaktır.
Bu oyunlar vesilesi ile kentimiz dünya önüne çıkacaktır. Mersin’in tanıtımı açısından tarihi bir fırsat yakalanmıştır. Bu fırsat çok iyi biçimde değerlendirilmelidir.
Bu fırsatı değerlendirebilmek için, güzelliklerimizi öne çıkarma ve eksiklerimizi tamamlamaya dayalı bir eylem planını harekete geçirmeliyiz.
Eylem planımızı, başarılı bir tanıtım stratejisi ile desteklemeliyiz. Bu şekilde, kentimiz hakkında oluşan yanlış algılamaların önüne geçebiliriz.
Önümüzde yoğun bir dönem var. Zamana karşı ciddi bir yarış vereceğiz. Bu süreçten alnımızın akıyla çıkabilmek için, yasal mevzuatın çıkarılması ve merkezi bütçeden yeterli miktarda kaynak tahsis edilmesi hayati derecede önemlidir. Kent olarak bütün gücümüzü kullanarak, bu iki ana sorunu bir an önce çözmemiz gerekmektedir.
Ümit ediyoruz ki, oyunlar bittiğinde, kentimiz, yaşanabilir şehirler sıralamasında yükselen, dünyaca tanınan, doğru biçimde algılanan ve görülmesi gereken yerlerin listesinde üst sıralara tırmanan bir yer haline gelecektir. Bu neticelerin elde edilmesi en büyük hedefimiz olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder