Popüler Yayınlar

3 Mart 2011 Perşembe

Macit Özcan '' MERSİN SPOR BAŞKENTİ OLACAK'' dedi.



Akdeniz Oyunları Koordinasyon Komitesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.
2013 Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hak kazanan Mersin’deki tesisleri incelemek üzere kentimize gelen Akdeniz Oyunları Koordinasyon Komitesi’ne, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi başkanlık etti.
2013 Akdeniz Oyunları’na Mersin’in ev sahipliği yapacak olmasının Mersin Halkı’nı oldukça mutlu ettiğini ifade eden Başkan Macit Özcan, “Sayın Valimizle birlikte çalışmalara başladık. Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız da geçtiğimiz hafta Mersin’e gelerek mutluluğumuzu paylaştı. 2 gün önce Valimiz başkanlığında yapılan toplantıda da, komitelerin biran önce kurulması kararı alındı. Bu toplantıda kurumlar arasındaki görev dağılımı ile Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız projeleri masaya yatırdık. Kısacası 2013 Haziran ayında Mersin’i, evliliğe hazır güzel bir gelin haline getireceğiz” dedi.
Konuklarına Mersin’in genel özellikleri hakkında aydınlatıcı bilgi de veren Başkan Macit Özcan, “Mersin tipik bir Akdeniz şehridir. Merkez nüfusumuz 1 milyona yaklaşmış durumdadır. Antalya ile komşu olan kentimiz, 321 kilometre sahil şeridine sahiptir. Limanı, serbest bölgesi, organize sanayi bölgeleri, fabrikaları ve tarım alanları ile Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerden birisi olan Mersin, vergi sıralamasında da her yıl ilk 5 içerisinde yer almaktadır” dedi.
2013 Akdeniz Oyunları’nın Mersin’de yapılması ile kentimizin dünyada tanınan bir şehir olacağını vurgulayan Başkan Macit Özcan, “Bu önemli organizasyonun görev sürem içinde gerçekleşecek olması beni ayrıca mutlu etmektedir. 2006 yılından bu yana bu organizasyonu almak için çalışma yapıyoruz. Bu organizasyonun kentimize verilmesinde emeği geçen ve destek veren ülkelere teşekkür ediyoruz. Söz konusu organizasyondan yüzümüzün akıyla çıkacağımızdan da kuşkunuz olmasın” dedi.
Başkan Macit Özcan’a verdiği bilgilerden ve konukseverliğinden dolayı teşekkür eden Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi, “Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e gelmesi bir hayaldi ve bu hayal şu anda gerçeğe dönüştü. Oyunların organize edilmesi için kısa bir zaman var, o yüzden bir hata olursa sorumlusu biziz çünkü oyunları size geç verdik. Ancak sizlerde gördüğümüz istek ve kararlılık, bu oyunların muhteşem bir şekilde geçeceğini gösteriyor. Şu anda bütün Akdeniz spor camiası Mersin’e odaklanmış durumda. Siz oyunlara hazırsınız, biz de size yardım etmeye hazırız. İnanıyorum ki Mersin, Akdeniz ülkeleri arasında bir spor başkenti olacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Macit Özcan günün anısına başta Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi olmak üzere tüm komite üyelerine birer plaket takdim etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder