Popüler Yayınlar

23 Aralık 2010 Perşembe

Mersin Gazeteciler Cemiyetinden Açıklama..


K A M U O Y U N A

Son günlerde bazı gazetelerde “Birleşme” adı altında yayınlanan ve Mersin Gazeteciler Cemiyetini de ilgilendiren açıklamalarla ilgili olarak, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu konuyu görüşerek, değerlendirme yapmıştır.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti üyesinden aldığı güç ve kurumsal yapısıyla ülkemizin uluslar arası etkinliği olan ve adından söz edilen saygın bir kurumlarından biridir… Yönetim kurulu başkanımız, Türkiye Gazeteciler Federasyonu genel başkan yardımcısı ve bölgemizdeki 22 ilin sorumlu yöneticisidir.

Mersin gazeteciler cemiyeti yönetim kurulu ve üyeleri, yıllardır her türlü sıkıntıya rağmen güçlü bir meslek örgütü oluşturabilmenin mücadelesini vermektedir.

Geride kalan yıllar da, mesleğimizin ilkelerinden taviz vermeden, Cemiyet içi demokrasiyi de işleterek, mesleğimizin ve ülkemizin sorunlarının çözümüne cemiyet olarak birlikte müdahil olmaya çalıştık
Mersin Gazeteciler Cemiyetinde Başkan kadar hem Yönetim hem de Üyeler söz ve karar sahibidir.

Her gün yeni katılımlarla büyüyen Cemiyetimiz de “Ben” yok “Biz” anlayışı egemendir. Yönetimimiz kararlarını “ Üyenin söz ve karar sahibi olma ilkesini ” hayata geçirerek alır. Tıpkı son günlerde bizlere yapılan “birleşme” teklifinde olduğu gibi…
Cemiyet başkanımızca ‘’Samimi’’ görülen birleşme teklifi, başkan olarak “Hayır” ya da “Evet” deme yetkisine sahip olduğu halde, bunu yapmamış hem yönetimimize hem de tek tek üyelerimize sorma sorumluluğu hissetmiştir.
Geçmiş birleşmelerdeki başarısızlık, (Her birleşmeden sonra yeniden ayrılma) Cemiyet üyelerimiz ve Yönetimimiz tarafından dikkate alınarak, Yöneticilerin birliği yerine Üyelerin tabanda birliğinin sağlanmasının doğru olacağı kanaatine varılmıştır...

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Mersinli Gazetecilerin yüzde 95’inin üye olduğu ana yapıdır. Birleşme talebinde bulunan değerli arkadaşlarımızı Derneklerini kapatarak, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde pazarlıksız birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Gelecekte, kentin, gazeteciliğin sorunlarının aşıldığı zafer şarkılarını birlikte söylemek dileğiyle.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder