Popüler Yayınlar

26 Şubat 2012 Pazar

ABD’NİN KUZEY DAKOTA EYALETİ İLE TİCARİ İLİŞKİLER BAŞLIYOR…



İlimizin ve ülkemizin önde gelen firmalarından olan ‘Arbel’ ile ticari işbirlikleri geliştirmek üzere ilimizde bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kuzey Dakota Eyaleti Minot Kenti Belediye Başkanı Cort Zibellmann ve beraberindeki heyet, Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti.
Arbel Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan ile Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir’in Zibellmann ve heyetine eşlik ettiği ziyarette, Arbel’in Kuzey Dakota’da yatırım yapmayı amaçladığı ifade edildi.

Valimiz Sayın Güzeloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu görüşmenin hem ticari anlamda iki tarafın da beklentilerine hem de ülkemizin ve kentimizin geleceğine katkı koyacağını kaydetti. Türkiye’nin yaklaşık son 9 yılda sürekli büyüyen, dünya çapında ekonomisi istikrarlı olarak en yüksek büyümeyi gerçekleştiren bir ülke olduğuna işaret eden Valimiz, “Dünyada yaşanan küresel ekonomik krizlere ve yaşanan büyük sıkıntılara rağmen, ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürmesi bizim açımızdan çok gurur verici bir olaydır. Bu büyümeyi istikrarlı ve sürekli bir şekilde daha öteye taşımayı amaçlıyoruz” dedi.

-2023 YILINDA DÜNYANIN SAYILI İLK 10 EKONOMİSİ ARASINA GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ-
Şu an itibariyle dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye’nin 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olan 100. yılındaki hedefinin dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmek olduğunun altını çizen Valimiz, “Bu bağlamda, bu ilişkilerin ve ticari buluşmaların gereğine ve yararına inanıyoruz. Mersin çok önemli ve stratejik öneme sahip bir büyük şehirdir. Türkiye’nin İstanbul’dan sonraki ikinci büyük limanı ve dış ticaret kenti Mersin’dir. Geçtiğimiz yıl, dış ticaret işlem hacmimiz yaklaşık 16 milyar dolardır. Mersin şehir olarak ve Mersin Limanı da konum olarak giderek uluslar arası mal ve hizmet aktarılmasında; özellikle Amerika, Atlantik ve Avrupa ülkelerinin Asya’ya ve Ortadoğu’ya yönelmesinde stratejik bir aktarma noktasıdır. Limandaki transhipment oranı geçtiğimiz yıl yüzde 20’lere yaklaştı” diye konuştu.

-TÜRK FİRMALARI ARTIK ULUSLARARASI ALANDA DA YATIRIM YAPIYOR-

Türkiye olarak artık sadece yatırım çeken ve yatırıma davet eden bir ülke olmanın ötesinde uluslar arası alanda yatırımları olan ve dış ülkelere de yatırım yapan firmalara da sahip olduklarına dikkat çeken Valimiz, “Birçok alanda Türk firmaları dünya çapında hem büyük yatırımları hem de büyük başarı öykülerini gerçekleştiriyorlar. Örneğin müteahhitlik sektöründe Çin’den sonra dünyanın ikinci büyük ülkesi olan Türkiye’de, gıda ve benzeri alanlarda da çok özel ve büyük yatırımlara sahip firmalarımız bulunmaktadır. Bu bağlamda Sayın Başkan ve heyetinin ticari anlamda görüşeceği Arbel firması da hem Mersin hem de ülkemiz için çok önemli ve uluslararası alanda da yatırımı olan bir büyük firmamız. Sanıyorum, Kuzey Dakota’da gerçekleşecek olan bir yatırım arayışı da Sayın Başkanın kentine büyük katkı sağlayacak ve işsizliğine de çözüm olacak cinsten. Umuyorum, bu süreç herkes için olumlu ve anlamlı kazanımlar sağlar” şeklinde konuştu.

Kuzey Dakota Eyaleti Minot Kenti Belediye Başkanı Zibellmann da konuşmasında; Arbel ve Türkiye ile olan ilişkilerin kendileri için çok önemli olduğunu anlatarak şöyle konuştu: “Bu yüzden bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Burada çok kısa sürelik yapacağımız ziyarette, bizim neler yapabileceklerimiz ve Türklerin North Dakota’da neler yapabilecekleri ile ilgili bir ön fikir almak amacındayız. Biz Kuzey Amerika’nın coğrafi olarak merkezi eyaleti konumundayız. Bizim eyaletimizi bir yiyecek sepeti olarak düşünebilirsiniz, çünkü bizim eyaletimizde ve çevremizde tüm temel ürünler yetişmektedir. Karşılıklı ilişkiler dostluk ve ticari Kazan-Kazan ilkesiyle hareket ederek ilişkilerimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz.”
Kaynak: Mersin Valiliği

BAŞKAN ÖZCAN’DAN ANNESİNE SON GÖREV....



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın annesi Şahide Özcan vefat etti.
86 yaşında kalp yetmezliği sonucu Adana Başkent Hastanesi’nde hayatını kaybeden Şahide Özcan için memleketi Karataş’ta düzenlenen cenaze törenine Mersin ve Adana’dan çok sayıda üst düzey yetkili ile vatandaş katıldı.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Mersin Milletvekilleri İsa Gök, Aytuğ Atıcı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ile vatandaşların iştirak ettiği cenaze töreninde Başkan Macit Özcan’ın oldukça üzgün olduğu gözlendi.
Merhume Şahide Özcan’ın cenazesi, Karataş Mezarlığı’nda kılınan namazın ardından, 2006 yılında hayatını kaybeden eşi Kemal Özcan’ın yanında toprağa verildi.
Başkan Macit Özcan’ın da annesine karşı son görevini yaptığı cenaze töreninin ardından Kuran okundu ve Başkan Macit Özcan taziyeleri kabul etti.

19 Şubat 2012 Pazar

Mersin Hilton-Sa ‘da yapılan MERYAP’ın ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’Toplantısı Görkemli Geçti.





Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ; Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) tarafından düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm’ konulu toplantıya katıldı. HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda, Mersin’de kentsel dönüşüm başta olmak üzere diğer yapısal sorunlar da masaya yatırıldı.
MERYAP’ın düzenlemiş olduğu ilk toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Nesim Ekinci şunları söyledi ‘’Sayın Bakanım, Sayın Valim,Sayın Milletvekillerim,Sayın Belediye Başkanları,Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri,sektörümüzün değerli mensupları , Değerli Basın mensupları hoş geldiniz. Bugün özellikle kentsel dönüşüm temasını görüşmek için bu toplantıyı düzenledik.Çünkü, Mersin’de gerçekleştirilmesi gereken kentsel dönüşüm çalışmalarına bir kez daha dikkat çekmek istedik.Deprem kuşağında olan ülkemizde , özellikle yakın dönemde yaşadığımız acı depremlerin ardından, kentsel dönüşümün ne derece önemli olduğu bir kez daha gün yüzüne çıktı. Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği olarak yaşadığımız kentle ilgili sorumluluğumuzu yerine getirmek için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Ülkemizde yaşanan deprem kayıplarının, kentimizde de yaşanmaması için sadece Çay,Çilek, Özgürlük Mahalleleri değil, Gündoğdu, Mesudiye,Mahmudiye ,Akbelen ve Bahçe Mahallerininde kentsel dönüşüm projesi içerisinde bir an önce yenilenmesi şarttır. Toplu Konut İdaresi’nin çapa müteahhitlerinin yanında kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarının başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere ilçe belediye başkanlarınca desteklenmesi gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk alınması gerekmektedir. Kendisini bir Mersin’li gibi gören Bakanımızdan bu konuda destek bekliyoruz.’dedi.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu burada gerçekleştirdiği konuşmada; kentlerin sosyal yaşamın en gelişmiş alanı olduğunu belirterek, kentlerde altyapıların iyileştirilmesi gerektiğini anlattı. Kentlerin sadece barınma amaçlı düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Vali, kentlerin aynı zamanda estetik değerleri de içeren bir yapıya kavuşturulmasının ve yaşanmasından keyif alınan bir noktaya taşınmasının ülkenin gelişmişlik düzeyine de önemli kazanımlar sağlayacağına dikkat çekti.

Türkiye’nin şehirleşme öyküsünün 90’lı yıllardan itibaren başladığını ifade eden Mersin Valisi Güzeloğlu, o yıllardan bu yana şehirleşmenin büyük bir hüsran olduğunu belirterek, “Binaları inşa ederken çevrenin doğal değerlerine, insanların kültürel değerlerine uyulmamış; sadece barınma gibi temel fonksiyonu çarpık bütünlük içerisinde ekonomik kazanç kapsamı ölçeğinde yoğunlaştırmışız. Doğal afetlerden başlayarak yapısal sorunlardan şikâyet ediyorsak, bilin ki herkes bu konuda ortak bir sorumluluğa sahiptir. Nasıl ki bu olumsuzluk herkesin katkısıyla oluşmuşsa, bunu istenilen şekle dönüştürmek de herkesin katkısıyla mümkün olacaktır” diye konuştu.

Mersin bir büyük şehir olduğunu ve devam eden güzel projelerin olduğunu ifade eden Vali, “Güzel projeleri olduğu gibi çarpık ve güvensiz bölgeleri de vardır ve bu bir anda olmamıştır. Bu mahalleler bir anda oluşmamıştır. Herkesin bildiği bir süreçte gerçekleşmiştir. Söylem bazında ne söylenirse söylensin gerçek çıplak bir şekilde karşımızda durmaktadır” dedi.
Türkiye’nin 2023 hedefinin herkesin sahiplendiği bir kavram olduğunu sözlerine ekleyen Vali Güzeloğlu, konuşmasını ise şöyle sürdürdü: “Sayın Bakanımızın Mersin için ortaya kolduğu yakın hedef de 2013 tür. Aslında 2013 sadece Mersin için değil Türkiye için de bir dönüm noktasıdır. Zaten, 2013 Mersin için bir milat ve dönüm noktası olmalıdır. Bakanımızın talimatları çerçevesinde Mersin’i her alanda 2013’e yetiştirecek bir heyecanı yaşıyoruz. Doğru başlamanın gereğine inanmakla birlikte Mersin’de kentsel dönüşümü başlatmak istiyoruz. Bu durumu, konuşmaktan öte gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Bu anlamda ortak fikir ve düşünce birliğinin oluşturulmasına katkı koyulması gerekiyor. Biz bunların hem takipçisi hem yöneticisi olarak bunların hepsinin yapılabileceğini tüm Türkiye’ye ispat etmeliyiz.”
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da gerçekleştirdiği konuşmada; inşaat sektörünün bilimsel olduğuna dikkat çekti. “Bu iş; mühendislik, müşavirlik ve mimarlık boyutunu da kattığımız zaman dev bir sektördür” diyen Bakan Çağlayan, “İnşaat büyüdüğü yıllarda, Türkiye işsizliği daha az yaşadı. İnşaat sektörünün küçüldüğü zaman istihdam daha az olur. İstihdamı en çabuk kazandığınız ve kaybettiğiniz sektör olma gibi bir özelliği de var. Bu sektörün Türkiye ekonomisine yaptığı katkı 2010 yılında Türkiye’de yüzde 9 büyüdü” diye konuştu.
Bakan Çağlayan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İnşaat sektörü, Türkiye’nin yüzünü ağartan, 94 ülkede 6 bin 600’den fazla proje ile 207 milyar dolarlık taahhüde sahip olduğumuz bir sektördür. Türkiye inşaatta Çin’den sonra dünya 2’ncisidir. Dünyanın bütün prestijli işlerini Türkler yapıyor. Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın yapımını Türk inşaat sektörü üstlendi. Türk sektörü ciddi bir basamak atladı. Artık dünyanın ne büyük yapılarını yap-işlet-devret sistemiyle yapar hale geldik” ifadelerini kullandı.

Türk müteahhitlik sektörünün aynı başarıyı ülke içerisinde de gösterdiğine değinen Bakan Çağlayan, “Her türlü imkânımız var ama burada asıl olan bütün birimlerle bir ve beraber olmaktır. Allah ülkemizi felaketlerden korusun. Ama Allah ilk önce bu tür felaketleri görmezden gelen beyinlerden korusun bizleri. Bunun için yapı denetimi başta olmak üzere yapılan eylemlerde son derece dikkatli olmak gerekiyor” diye konuştu.
Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e çok büyük özellikler getirdiğini ifade eden Bakanımız, “Çünkü bunun nimetleri her zaman yaşanacak. Yapılan tesisler müteahhitlerimiz tarafından yapılıyor ve her türlü altyapısıyla beraber hep birlikte çalışılacak. Bu nedenle Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm dinamiklerle Mersin’e yapılacak olan çalışmalar boynumuzun borcudur dedik. Gittiğimiz her yerde istediğimiz çalışmaları başarıyla elde ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan inşaat sektöründe 25 yılını dolduran başarılı işadamlarına bir plaket takdim ederken, Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu da Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci’ye bir teşekkür plaketi verdi.
Türkan Şalı-Mersin Güven Gazetesi

12 Şubat 2012 Pazar

MERSİN SERBEST BÖLGESİNDE TARİHİ REKOR...


2011 YILINDA GERÇEKLEŞEN 3,7 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ, KURULUŞUNDAN
BUGÜNE KADAR EN YÜKSEK DEĞER OLARAK
KAYITLARA GEÇTİ

2011 Yılı Ticaret Hacmi 3,7 Milyar Dolar Olarak Gerçekleşti
Türkiye’nin ilk serbest bölgesi olarak faaliyete başladığı 1988
yılından bu yana gerçekleştirdiği en yüksek ticaret hacmi 2,7 milyar
dolar olan Mersin Serbest Bölgesinde, 2011 yılında yapılan üretim ve
ticaret işlemlerindeki önemli artış sayesinde tarihi bir rekora imza
atılmış oldu.
2010 yılında 2,7 milyar dolar olarak gerçekleşen ticaret hacmi
%34 artışla, 2011 yılında
3,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Böylece, Mersin Serbest Bölgesinin ticari faaliyete başladığı 1988
yılından 2011 yılı sonuna kadar gerçekleştirdiği ticaret hacmi toplamı
39,4 milyar dolara ulaşmış oldu.


Türkiye Serbest Bölgeleri İçerisinde 2. Sıraya Yükseldi
2010 yılı sonu itibarıyla Türkiye Serbest Bölgelerinin ticaret hacmi
sıralamasında 3 sırada bulunan Mersin Serbest Bölgesi, 2011 yılında
gerçekleştirdiği yüksek ticaret hacmi sayesinde, Türkiye Serbest
Bölgelerinin ticaret hacmi sıralamasında ; Ege Serbest Bölgesinden
sonra 2. sıraya yükselmiş oldu.


%6 İstihdam Artışı Gerçekleşti
2011 yılı sonu itibarıyla Mersin Serbest Bölgesinde faaliyette bulunan
; 328 yerli 84 yabancı firma olmak üzere toplam 412 firma bünyesinde
istihdam edilen personel sayısı 6.537 kişi oldu.

Bölgede 2010 yılında istihdam edilen kişi sayısı 6.191 iken % 6
artışla 2011 yılında 6.537 kişi doğrudan istihdam edilmiştir. Dolaylı
istihdam ile bu rakam 9.000 kişiye ulaşmaktadır. Bölge, tek başına
sağladığı çalışma imkânları sayesinde Mersin ili için önemli bir
istihdam merkezi konumundadır.


Serbest Bölge Liman Faaliyetlerinde %15 Artış Gerçekleşti
Mersin Serbest Bölgesi Limanında 2010 yılında 1.290.780 ton mal işlem
görürken 2011 yılında
% 15 artışla 1.490.745 ton mal işlem görmüştür.


Çok Yönlü Ticaret Etkinliği
Mersin Serbest Bölgesinden 158 değişik ülke ile 682 değişik malın
ticareti yapılmaktadır.


Üretici Firmaların Yatırım Talepleri ve Ticari İşlem Yapan Firmaların
Depolama Alan Talepleri Artmaktadır
Gelir ve kurumlar vergisi istisnasının üretim faaliyetleri için devam
etmekte olması, Mersin Serbest Bölgesinin önemli coğrafi konumu ile
kaliteli işgücü temininin mümkün olması, Bölgede üretim
faaliyetlerinin çeşitliliği ve üretici firma sayısını artırmıştır.
Ayrıca konfeksiyon üretimi yapan firmaların AB ülkelerinden
siparişlerinin artmakta olması sebebiyle, bu sektörde de iş hacimleri
ve istihdam açısından olumlu artış gözlemlenmiştir.
Diğer tarafta, Mersin Serbest Bölgesinin doğrudan denizyoluna
bağlantılı özel limanının olması, Doğu-Akdenizin en önemli
limanlarından biri olan Mersin Limanının hemen yanında kurulmuş olması
ve Mersin Limanına direkt kapısının bulunması sayesinde lojistik,
transit ve ticaret yapan firmaların depolama alan taleplerini
artırmıştır.


Alan Genişleme Çalışmaları ;
Mersin Serbest Bölgesinin gelişiminin, ticaretin, üretimin ve
istihdamın artırılması ile ekonomiye doğrudan ve dolaylı katkılarının
devam ettirilmesini teminen, mevcut 836 dönümlük alanının tamamının
yatırımcılara tahsis edilmiş olması sebebiyle, yeni yatırım
alanlarının oluşumu için çalışmalar devam ettirilmektedir.

Bu kapsamda ;
 I. aşamada ; serbest bölgenin kuzey-batısındaki 50 dönümlük alan
Bakanlar Kurulu Kararı ile Mersin Serbest Bölgesi sınırları içerisine
alınmış olup sadece üretim faaliyetlerine müsaade edilen bu alanda
yatırım tahsisleri tamamlanmıştır.
 II. aşamada ; serbest bölgenin doğusundaki 334 dönümlük alanın
Mersin Serbest Bölgesi sınırları içerisine alınması ve yatırımcılara
hazır hale getirilmesi için çalışmalar ve görüşmeler devam
ettirilmektedir. Bu alanın Mersin Serbest Bölgesi sınırları içerisine
alınmasıyla beraber asgari 2.000 kişilik ilâve istihdam ve yıllık 1
milyar dolarlık ilâve ticaret hacmi sağlanacağı tahmin edilmektedir.

Edvar Mum
MESBAŞ Genel Müdürü

10 Şubat 2012 Cuma

Mezitli Kaymakamlığı'nda 630 GSS dosyası Karara Bağlandı.



Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti, İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında 09 Şubat 2012 Perşembe günü saat 08.30’da, Kaymakamlık'ta toplandı.
Toplantıya Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, İlçe Sağlık Grup Başkan V. Dr. Dilda Pekpak Onuk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Avni Taşyürek, İlçe Malmüdürü Abdullah Karadağ, sivil üyeler Arslan Dilki ve Levent Şahin, köy muhtarları temsilcisi Çevlik Köyü Muhtarı Ali Uğuz, mahalle muhtarları temsilcisi Akdeniz Mahallesi Muhtarı Mahir Gürbüzol, sivil toplum kuruluşları temsilcisi Aksen Ak ve SYD Vakıf Müdürü Kamuran Zengin katıldı.
Toplantının ilk bölümünde çeşitli yardım taleplerinde bulunan 75 dosya görüşüldü.
Tek seferlik yardım talebinde bulunan depremzede 2 kişinin yardım talebi reddedilirken başvuru sahipleri kısmi istihdam projesine (KİP) yönlendirilecekler.
Diğer aile yardımlarına başvuruda bulunan 1 aileye 500 TL tutarında nakdi yardım yapıldı.
Diğer yardımlar kapsamında başvuruda bulunan 1 ailenin de nakdi yardım talebi reddedildi.
Yardımlar kapsamında talepte bulunan 1 aileye 100 TL tutarında sağlık nakdi yardım yapılması kabul edildi.
Gıda yardımı için başvuran 1 kişiye 150 TL verilmesi kabul edildi.
Şartlı gebelik yardımına başvuran 1 kişini talebinin kabul edilmesine karar verildi.
Şartlı sağlık yardımına (ŞSY) başvuran 19 kişinin talebi kabul edildi.
Şartlı eğitim yardımına (ŞEY) başvuran 38 kişinin talebi kabul edilirken 11 kişinin talebi ise reddedildi.
MÜTEVELLİ HEYETİ 9 KİŞİYE MUHTAÇLIK KARARI VERDİ.
2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş, Güçsüz, Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’a göre 17 vatandaşın muhtaçlığına karar alındı.
2022 sayılı Kanun’a göre muhtaçlığına karar verilerek maaş almalarının yolu açılan 17 başvuru dosya sahibinden 3’ü özürlülükten, 2’i 18 yaş altı özürden, 6’sı yaş haddinden bu kapsama alındı.
2022 sayılı Kanun’a göre 8 kişiye de Mütevelli Heyeti tarafından red kararı verildi.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI (GSS) DOSYALARI.
Mütevelli Heyet, toplantıda ele aldığı 630 Genel Sağlık Sigortası (GSS) dosyasının 437’sini G0 sınıfına, 136 tanesini G1 sınıfına, 29 tanesini de G2 sınıfına alırken 6’sını da G3 sınıfına dahil etti.
Mütevelli Heyet, önceki haftalardan 14, bu haftadan da 8 dosya olmak üzere toplam 22 GSS dosyasını yeniden incelenmek üzere bir sonraki toplantıya erteleme kararı aldı.
UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ KAPSAMINDA 60 BALKAN GENCİ MEZİTLİ’YE GELECEK.
Mezitli SYDV Başkanlığınca 2012 yılı yaz aylarında Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan ülkelerinden Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi (UMEP) kapsamında Temmuz 2012’de 30 günlüğüne Mezitli’ye getirilecek. UMEP organizasyonu ile gelecek 60 genç kendi ülkelerinde eğitimini aldıkları veya halen çalışmakta oldukları ya da staj ile yeni öğrenmek istedikleri iş veya meslek kollarında Mezitli’de faaliyet gösteren işyerlerinde hem staj yapacak, hem de kültürler arası etkileşimi ve ortak tarihi bağların pekiştirilmesi sağlanacak.
Bu kapsamda proje giderlerinden ulaşım gideri olan 38.000 TL'nın Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından karşılandığı öğrenilmiştir. Konaklama gideri olan 72.000 TL'nın ise Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden talep edilmesine karar verildi.
EV YAPIMI VE TAMİRAT TAŞERONLARINA EK SÜRE VERİLDİ.
Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Fındıkpınarı Beşkoz Mahallesi’nde ikamet eden Durdu KÜÇÜK, Fındıkpınarı Fetilli Mahallesi’nden Hatice TÜRKOĞLU ve Kuzucubelen Köyü’nden Hasan VEYSELDAĞ’a ait eski yapı evlerin tadilatlarının yaptırılması için ihale edilen işleri alan Karpuzcu İnşaat İnş. Malz. Hay. Nak. Gıda San. Tic. Ltd. Şti.’ne mücbir sebeplerden dolayı tamirat-tadilatın zamanında bitirilememesi sebebiyle 30.03.2012 tarihine kadar süre verilmesi Mütevelli Heyet tarafından kabul edildi.
Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Kocayer Köyü’nde ikamet eden Adeviye SÜRMELİ, Kuzucubelen Köyü’nden Güver VEYSELDAĞ, Bozön Köyü’nden Fatma SARAÇ ve Ayşe KÖYLÜ'ye prefabrik ev yapılması için ihale edilen işleri alan Gaye Ticaret’e mücbir sebeplerden dolayı inşaatların zamanında bitirilememesi sebebiyle 22.03.2012 tarihine kadar süre verilmesi Mütevelli Heyet tarafından kabul edildi.
Ahmet Metin Türkoğlu

8 Şubat 2012 Çarşamba

Arbel Grubu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan,’’Karşılık beklemeden Sevelim ve Sevilelim’’dedi.


Dünya Bakliyat Devi;Mersin markası ‘’Arbel’’ Şirketler Grubu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, 14 Şubat ‘’ Dünya Sevgililer Günü’’ nedeni ile Milliyet.blog Yazarı Ahmet Metin Türkoğlu’na yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi ‘’Dünya’da en kutsal duygu sevmek ve sevilmektir.Gerek iş yaşamımda olsun,gerekse özel yaşamımda tüm insanları yaradan yüce mevladan dolayı seviyorum.Başarı,paylaşım,büyümek ve dönüşüm sevgiyle başlar.İnsanlara uzanan sevecen ve dost eller hiçbir zaman geri çevrilmez.Dünya tarihine ve bizim tarihimize bakıldığı zaman pek çok örnekleri mevcuttur.Tarihe uzanıp şöyle bir baktığımızda 14 Şubat’ın tarihçesi Eski Roma İmparatorluğu’na dayandığını görürüz.Eski Roma’da 14 Şubat çok önemli bir gündü. Çünkü bu günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno’ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu. Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu. Bu bayram halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu. Bunun nedeni ise yaşantıları kesin kurallar ile sınırlandırılmış, bunun doğal sonucu olarak bir birliktelik yaşama şansı olmayan bu gençler sadece bu bayram süresince bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı. Hangi genç bayanın hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir gelenek olan ve Lupercalia Bayramı’nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu. Romalı genç kızlar isimlerini küçük kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlardı. Genç Romalı erkkeler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı. Bu birliktelikler birbirine aşık olan çiftler için bayram süresinin dışına taşıp genellikle evlilikle sonlanıyordu. İmparator 2. Claudius, Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentine de Claudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Milattan sonra 270 yılının 14 Şubatı Hristiyan şehitliğine gömüldü.Günümüzde artık 14 Şubat Sevgililer Günü üzücü olaylara sahne olmadan çeşitli hediyeler ve Sevgiliye verilen değerin göstergesi olarak çeşitli eğlencelerle kutlanmaktadır.Tüm insanlarımızın Sevgililer Günü’nü en içten dileklerimle kutlar.Aile yuvalarında Sağlık,Mutluk ve Huzur içerisinde olmalarını temenni ederim’’ dedi.

6 Şubat 2012 Pazartesi

Türk Kardiyoloji Derneğinden 17-18 Şubat Bezmialem Etkinliği...


Türk Kardiyoloji Derneği 17-18 Şubat 2012'de Bezmiâlem Üniversitesinde yapılacak 7. Girişimsel Kardiyoloji Simulasyon Eğitim Kursu ile ilgili olarak internet sitesinden duyuru yaptı.Aynen yayınlıyorum:


17-18 Şubat 2012'de Bezmiâlem Üniversitesinde yapılacak 7. Girişimsel Kardiyoloji Simulasyon Eğitim Kursu için başvurular başladı

Değerli Üyemiz,

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kardiyoloji Derneği işbirliğiyle, yapılmakta olan Kardiyoloji Simülasyon Eğitim Kurslarına 17-18 Şubat 2012' de düzenlenecek kursla devam edilecektir.

Bu kursta konuyla ilgili teorik bilgi yanında, simülatör üzerinde PKG işlemi, skopi altında atan maket kalpte gerçek materyallerle PKG işlemi, saydam koroner arter modelinde çeşitli bifurkasyon stentleme yöntemlerinin denemesi ve PKG'de kullanılan tüm yardımcı malzemelerin tanıtıldığı materyal eğitim bölümü de olacaktır.

Kurs kontenjanının yarısı Stent for Life Merkezlerinden gelecek başvurulara, yarısı genel üye başvurusuna ayrılmıştır. İlgilenen meslektaşlarımızın Türk Kardiyoloji Derneği web sitesindeki "online kayıt" (http://www.tkd.org.tr/pages.asp?pg=:stepkayit) sayfasından 9 Şubat Perşembe gününe kadar kayıt yaptırması gerekmektedir.

Kayıtlar başvuru sırasına göre kabul edilecektir.

Başarı dilekleri ve saygılarımızla.



Prof. Dr. Ömer Kozan
TKD Gelecek Başkanı,
TKD Bilim Kurulu Başkanı
TKD Stent for Life Proje Lideri Prof. Dr. Ömer Göktekin
Girişimsel Kardiyoloji Birliği Sekreteri
Stent for Life Proje Lideri

4 Şubat 2012 Cumartesi

Arbella,Seçkin Marketlerin Yanı sıra şimdi’’Migros Marketlerde’’yerini aldı.


Dünya Devi Durum Gıda Şirketlerinin İtalyan makarnalarını gölgede bırakan ürünü ‘’ Arbella’’ tüm Türkiye’deki seçkin marketlerin yanı sıra şimdi ‘’Migors Market’’lerde çok satan ürünler arasında bulunuyor.
Araştırmacı-Gazeteci-Yazar Ahmet Metin Türkoğlu’nun yapmış olduğu araştırmalar neticesinde ev hanımlarının ‘’Arbella’’ ürünlerini seçmesindeki en büyük etken ürünün kalitesi,çabuk ve dibine tutmadan pişmesi, çevre şartlarına dayanıklığını ifade ettiler.
Ayrıca müşteri memnuniyetinin üstün görülmesini ortak açıklama olarak eklediler.
Mersin’in gururu olarak her geçen gün göğsümüzü kabartan firma yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

YEDİGÖZE BARAJI ÇUKUROVA’YA CAN VERECEKTİR…


Çukurova, dünyada eşi benzeri az bulunan bir cennet diyarıdır aslında. Nice uygarlıklar gelip geçmiş ve tarih sayfalarına geçmişlerdir. Güzelliği ve bereketli mümbit bir toprak olması nedeniyle “insan eksen insan biter” deyimi söylenmiştir. Eski adıyla Klikya; Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerini içine alan güney Anadolu’daki coğrafi, ekonomik ve kültürel bir bölgedir. Yaklaşık 7 milyon nüfusuyla, Türkiye’deki en büyük nüfus yoğunluğa sahip bölgelerden biridir. Çukurova batıda Anamur’dan başlamakta olup Akdeniz boyunca doğuya uzanmakta, en kuzeyde Tufanbeyli’ye kadar genişlemektedir. İskendrun körfezi’ni kuşatmakta, güneyde Erzin’e dönmekte ve son olarak da Suriye sınırındaki Yayladağı’nda son bulmaktadır. Çekirdek alanı ise batıda Mersin’i, kuzeyde Kozan’ı, doğuda Osmaniye’yi ve güneyde Akdeniz’i kaplayan Çukurova (Klikya) düzlüğüdür. Adana Mersin Metropol alanı Çukurova’nın iş ve kültür merkezidir. Çukurova bölgesinin büyük bir bölümü dünyadaki tarıma en elverişli alanlar arasında olan geniş, düz ve verimli 3150 Km2 bir alandır. Çukurova topraklarının ve Adana iline bağlı Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerini kapsayan topraklara can verecek olan Yedigöze Barajı yaklaşık olarak yarım asır zamandan beri yapılması beklenmekteydi. En nihayet İmamoğlu (Aladağ) YEDİGÖZE Barajının temeli 15.1.2012 tarihinde İmamoğlu Kapalı Spor Salonu’nda coşkulu bir kalabalık eşliğinde Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU tarafından temeli atılmıştır.
PROJENİN EKONOMİK VE SOSYAL GÖSTERGELERİ
• Projeden, Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçeleri ve 53 üç köy ile 76211 nüfus yararlanacaktır.
• Proje bedeli (2009) 832 758 000TL.
• YEDİGÖZE Barajı ve HES Seyhan nehri üzerine, Adana il merkezine 45 km kuzeydoğusunda yer almaktadır.
• Projenin maksadı: Enerji, Sulama ve İçme suyu temin etmek. İmamoğlu Sulaması, Aşağı Ceyhan Ovası’nda (ACO) yer alır. Proje sahası Adana’nın 20 km. doğusunda bulunan Misis’den başlayıp kuzeye doğru uzanmakta olup, Kozan ilçesine kadar yaklaşacaktır.
Törene DSİ Genel Müdürü Sayın Akif ÖZKALDI ve Genel Müdür Yardımcıları, DSİ 6.Bölge Müdürü Sayın Numan Doğan GÜNDÜZ ile 6. Bölge Müdür Yardıcıları, İdari İşler Şefi Sayın Figen YILMAZ, Sayın Hüseyin SARI, Tuncer ÇAKMAK, DSİ 67 Şube (Mersin) Müdürü Sayın Gazi KAR, İnşaat Kontrol Mühendisi Sayın Mehmet Sadık OĞUZCAN , Makine-Mekanik Kontrol Mühendisi Sayın Levent GÜRSOY, ACO Şube Müdür Yardımcısı Sayın Alaaddin AYDIN, İşletme ve Drenaj Başmühendisi Sayın Süleyman DEVECİ ve Şube Müdürleri ile personelden İşl.Tekn. Osman Aşıcı, Nevzat Kara, Topograf Tekn. Mustafa Duran, Ali Barut, Feyzi Topcu, Ali Işıkdemir, Nuri (Hacı) Kiraz, Durmuş Yıldırım, İbrahim Karakulak, Hüsamettin Orak, Ahmet Şen, İbrahim Göklü, Feramuz Keçeci, Mustafa Çopur, Cengiz Tezel, Murat Kandırmaz ve daha yüzlerce personelle beraber yöreden yüzlerce insan hazır bulunmuştur.

HATAY’A 5 TESİS DAHA
Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun teşrifleriyle Hatay’da 14 Ocak Cumartesi 2012 Saat 11.00 Reyhanlı Belediyesi Saray Düğün Salonu’nda da Beş Tesisin Temeli Atıldı. Bunlar
1- AMİK- AFRİN PROJESİ REYHANLI BARAJI:
İşin Gayesi:
Amik Ovasında 371 780 dekar cazibe, 228 220 dekar pompaj olmak üzere toplam 600 000 dekar Hatay Merkez, Kırıkhan, Reyhanlı ve Kumlu İlçelerine bağlı toplam 48 köy ve 1 beldeye ait tarım arazilerinin sulanması ve 200 000 dekar tarım arazisi ile çok sayıda imar alanının taşkın, zarar- ziyanından korunmasıdır.

İşin Muhtevası:
Zonlu toprak dolgu tipinde, talvegden 25,80 m yükseklikte, 9 271 m kret uzunluğunda, 116 m rezervuar normal su seviyesinde ve 480 000 000 m3 aktif hacimde inşa edilmektedir.



2- İSKENDERUN İÇMESUYU İSALE HATTI
İşin Gayesi:
İskenderun ilçesi ile 7 belediyenin (Azganlık, Bekbele, Denizciler, Karaağaç, Karayılan, Nardüzü, Sarıseki beldelerinin) 2 045 hedef yılı 594 000 projeksiyon nüfusuna 47 000 000 m3/ yıl (1,5 m3/sn) içme- kullanma suyunu temin etmektir.

İşin Muhtevası:
Toplam 29. 154 m. İsale hattı, 3 adet depo ve 2 adet terfi merkezi yapılacaktır.

3- İSKENDERUN İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

İşin Gayesi:
İskenderun ilçesi ile 7 belediyenin (İskenderun ilçesinin, Azganlık, Bekbele, Denizciler, Karaağaç, Karayılan, Nardüzü, Sarıseki beldelerinin) 2 045 hedef yılı 594 000 projeksiyon nüfusu için temin edilecek 47 000 000 m3/yıl (1,5 m3/sn) içme – kullanma suyunun arıtılmasıdır.
İş Bitim Tarihi:17.06. 2012-01-24
İhale bedeli: 16 932 000 TL.

4 – HATAY-ERZİN DERESİ VE YANKOLLARI ISLAHI

İşin Gayesi:
1 ilçe taşkından korunacaktır.
İşin Muhtevası:
2 000 m pere kaplama 54 adet şüt, 846 m taş tahkimatı.
32 adet brit, 2 846 m dere ıslahı.
Mukavele Bilgileri:
İş Bitim Tarihi: 10. 10. 2012
İhale Bedeli: 3 784 693 TL.

5 – HATAY – İSKENDERUN ARSUZ KONACIK KÖYÜ KARAÇAY ISLAHI

İşin Gayesi:
1 köy taşkından korunacaktır.

İşin Muhtevası:
3 adet ıslah sekisi, 1 adet taban kuşağı, 55 adet brit, 2 175 m taş tahkimatlı dere ıslahı,

Mukavele Bilgileri:
Sözleşme Tarihi: 29. 07. 2011
İş Bitim Tarihi: 03. 07. 2012
İhale Bedeli: 1 129 553 TL. Yöre insanına hayırlı olsun. Emeği geçenleri kutlarız, unutmayalım ki,
SU HAYATTIR…

• Büyük Türk Milli Kahramanı, Mücahit ve KKTC’ nin kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf DENKTAŞ’a Allah’tan rahmet diler, Türk Dünyasının Başı Sağolsun !...
ESEN KALIN.

ÖZGÜRCE
Eşref ÖZGÜR

1 Şubat 2012 Çarşamba

Mersin için Acil Önlemler alınmalı…

Asiye nasıl kurtulur? Tabii ki herkes üzerine düşen görevi yaparsa. En tepedekilerden sade vatandaşına herkes şapkasını önüne koymalı ve doğru kararlar vermeli.Öyle lafla peynir gemisi yürümez.
Temcit pilavı gibi aynı şeyi ısıtıp insanların önüne koymakla olmaz. Önemli olan nutuk atmak değil bunları yaşamın her alanına geçirmektir.İktidarından , muhalefetine tüm etkili ve yetkili kişiler el birliği yapmalı. Bıyık altından gülünmemelidir.
Ülkemizin ve Mersin’in geleceği için acil önlemler alınmalıdır.
Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan başta olmak üzere bundan böyle daha titiz davranmalarını arz ve talep ediyoruz. Saygılarımla.
Ahmet Metin Türkoğlu