Popüler Yayınlar

30 Kasım 2011 Çarşamba

Dünya Fotoğrafçılarının Kalbi Mersin'de Atacak...


Bu yıl 25. kuruluş yıldönümünü kutlayan MFD -Mersin Fotoğraf Derneğimizin düzenlediği 5. Uluslararası fotoğraf yarışmasının jüri seçimleri 3-4 Aralık 2011 arası Mersin de yapılacaktır.
Yarışmaya 42 Ülkeden (Türkiye, Hindistan, Çin, İngiltere, Almanya, Finlandiya, Macaristan, İspanya, İtalya, Vietnam, Slovenya, Avusturya, Norveç, Danimarka, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek, Yunanistan, Fransa, Polonya, Ukrayna, Bangladeş, Tayland, Avustralya, Rusya, Arjantin, Romanya, Malta, Hong Kong, ABD, İsveç, Hollanda, Azerbaycan, Brezilya, İrlanda, İsrail, İran, Yeni Zelanda, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Singapur ) toplam 551 fotoğraf sanatçısı katılmış olup toplam 7955 fotoğraf ile yarışacaklar,
Yarışma MFD ile FİAP Uluslararası Fotoğraf Federasyonu ve TFSF Türkiye Fotoğraf Sanat Federasyonu denetimi altında yapılmaktadır.
Fotoğraflar yarışma jüri üyeleri Mehmet BAYHAN, Emine CEYLAN, Oktay ÇOLAK, Gökhan BULUT, Sadık DEMİRÖZ, Bekir ORMANCI, Reha BİLİR, Erol DOĞANER, Tahsin SEZER, Yakup KÜTÜK, Mustafa KAMARI, Sezgin GÜVEN, Selami BÜYÜKNİSAN, Tahir ÖZGÜR, Eyüp KARAKUŞ, Ahmet SOLEY, Hayrettin KIRDI, Seyfi ARSLAN, Can GATENYO, Fatma ELDENİZ, Mevlüt ÖZALP ve Selami TÜRK tarafından seçilecektir.
Bu yarışma MFD üyeleri Şemi AYATAR, Hakan YILMAZER, Semra TÜRK, Dilek DİLER, Meryem ÖZDEMİR, Savaş VARLISOYDAŞ ve Abdulla SERT tarafından organize edilmektedir.

25 Kasım 2011 Cuma

Arbel Yönetim Kurulu Başkanı Arslan’dan Öğretmenlere Yemek….







Mersin’in dünya markası ‘’ Arbel’’ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kendi adını taşıyan Mahmut Arslan Anadolu Lisesi Öğretmenlerine ve eğitim emekçilerine 324 Black Restaurant’ta günün anlamına binaen bir akşam yemeği vererek ‘’ Öğretmenler Günü’’ nü kutladı.
Restaurant girişinde eşi hanımefendi ve Okul Müdürü Emin Yaldız ile birlikte karşılayarak teker,teker ilgilenen Arslan ‘’ Sizlerin çok daha büyük başarılara imza atmanızı bekliyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz sadece Mersin’e değil tüm ülkemize faydalı olacağı inancındayım.Mersin eğitim camiasında saygınlık bakımından üst sıralarda yer alan okulumuzu el birliği ile ülkemizin sayılı okulları arasına sokacağımızı tüm kalbimle söylüyor,hepinizin gününü saygılarımla kutluyorum’’ dedi.
Eğitimci İş adamı Mahmut Arslan’ın ardından söz alan Müdür Yaldız ise kısaca şunları söyledi ‘’ Okulumuza sadece ismini değil kalbini ve zamanını vererek başarı çıtamızın yükselmesinde her zaman destek olan Mahmut Bey’e ne kadar teşekkür etsek azdır ‘’dedi.
Daha sonra eğitime katkılarından dolayı Müdür Emin Yaldız tarafından Mahmut Arslan’a günün anlamı nedeni ile plaket takdim edildi.
Yemekte ilgi çeken simalar arasında Bedii Aydın ve İngilizce Öğretmeni Zeynel iyiduvar adeta eğitimciler tarafından ilgi odağı konumundaydı.
Gece Türk Sanat Müziği ve sevilen şarkıların seslendirilmesi ile neşe içerisinde son buldu.

17 Kasım 2011 Perşembe

Hayırsever İş Adamları ve Kuruluşlara Kazanlı’da plaket,,,










Mersin’in Akdeniz İlçesi Kazanlı Beldesi, Kazanlı İlk Öğretim Okulu’nda katkıda bulunan İş adamları ve Kuruluşlara törenle plaketleri takdim edildi,

Akdeniz İlçesi’nin çiçeği burnunda Kaymakamı Zeki Arslan, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Yılın on iki ayı sosyal yardımlarda bulunan Hayırsever ve sevilen İş Adamı Arbel Şirketler Grubu Yönetim Krulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, Soda Sanayii Çevre ve Sağlık Müdürü Sefa Özince,AVES Depoculuk Genel Müdürü Sinan Kuzay,Ağaoğlu Petrolcülük şirketi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Ağaoğlu,Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı adına Teknik İşler Müdürü Ayhan Teber, Akdeniz Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Hüseyin Gül, Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan’dan katkılarından dolayı plaketlerini aldılar,

Tören öncesi Şehitler ve Van Depreminde hayatını kaybedenler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu,Ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu,Tören sırasında minik yavruların sevinçleri adeta gözlerinden okunuyordu,

Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan yaptığı konuşmada şunları söyledi ‘’Hiçbir yasal zorunluluğu olmamasına rağmen eğitime canı gönülden destek veren kişi, kuruluş ve kurumlara teşekkür ederim,Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın başarıları açısından bulundukları desteğin manevi boyutu çok daha büyüktür,Artık bu vesile ile kendileri ile tanışmış bulunmaktayız,Zaman, zaman kendileri ile görüşmeler yapacağız’’dedi,Kaymakam Arslan daha sonra öğrencilere seslenerek ‘’Enerjinizi eğitime ve geleceğinize harcayın,Çünkü ileriki yaşamınızda çok büyük faydası olacaktır’’dedi,Kaymakamın bu konuşması dakikalarca alkışlandı,

Plaket töreninden sonra hayırsever iş adamı Hasan Arslan’ın son derece duygulandığı gözlemlendi,Arkadaşımız Ahmet Metin Türkoğlu’na kısaca şunları söyledi’’ Atamızdan biz dayanışmayı, eğitime katkıda bulunmayı ve insanların onurunu kırmadan yardım etmeyi öğrendik,Mersin’imizin ve ülkemizin kalkınmadaki yerinin çok daha iyi olması için gereken desteğe her zaman hazırım’’dedi,

Okul Müdürü Murat Ayyıldız konuklara iyi bir ev sahipliği yaparken, Kazanlı Karakol Amiri Başkomiser Ahmet Çetin ve kibi güvenliği en iyi şekilde sağladılar,

14 Kasım 2011 Pazartesi

MESKİ Personeli Yılın Düğününde Bir Araya Geldi...

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi ( MESKİ) Genel Müdürlüğü'ne Bağlı Mezitli Şube Müdürlüğü personeli ve Mersin Genel Müdürlükten gelen konuklar, Mersin Botanik Restaurantta bir araya geldiler.
Mezitli MESKi Şubesi Teknik İşler Müdürü Ender Yandım Ata ,MESKİ Mezitli Personel Şube'nin güzel ve çalışkan kızlarından Fatoş ile hayatını birleştirdi.
Genç çiftleri mutlu gününde sevilen ve sayılan Personelin Babası Genel Müdür Kamil Ülgen ve ailesi yalnız bırakmadılar.Yenişehir Belediyesi Evlendirme Memuru Hatice Karadeniz'in kıymış olduğu nikahta şahitlikleri MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen ve Genel Müdür Yardımcısı Leman Akbaş katılan davetlilerin alkışları arasında yaptılar.
Kalabalık davetli topluluğu arasında dikkat çeken simalar MESKİ Abone İşleri Daire Başkanı Mustafa Canlı ve Hanımefendi eşleri, İmar İnşaat Genel Müdürü Naci Akkaş, Mezitli'nin sevilen Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve Hanımefendi eşi Mualla Yıldırım, Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Nusret Özdemir, Vatan Gazetesi Sahibi Ahmet Metin Türkoğlu, Gazeteci Kemal Göksu dikkat çeken isimler arasındaydı.
Yapılan takı merasiminde konuklar adeta birbirleriyle yarıştılar.
Gece Urfa Sıra Gecesi Ekibinin çalmış olduğu muhteşem oyun havaları ve halaylarla son buldu.
Ahmet Metin Türkoğlu

13 Kasım 2011 Pazar

Narenciye Festivaline sanatçı eli...




19-20 Kasım tarihleri arsında yapılacak olan Narenciye Festivali hazırlıkları sanat ile narenciyenin buluşmasına sahne oldu.
Festivalin yapılacağı Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Side Sütunları’ndaki süsleme hazırlıkları, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından yürütülüyor. Hafta sonu tatiline rağmen çalışan akademisyen ve öğrenciler, yaptıkları süsleme figürleriyle festival alanını renklendiriyor. Yapılan çalışmalara gönüllü olarak destek veren ve bütün amaçları festivalde sanatlarını birleştirmek olan öğrencilerin, narenciyeye özgü yaptığı süslemeler ise gelen konuklara görsel şov yaşatacak. Yapılan çalışmalara çevredeki vatandaşlar ilgi gösterdiler.
Öte yandan festival kortejinde kullanılacak olan narenciye süslemeli maketlerin yapımında sona gelindi. Yenişehir Fuar Alanı’nda yapılan maketler arasında olimpiyat halkaları, Mersin İdman Yurdu topu, yel değirmeni, Caretta Caretta, ev, klasik otomobil, at, zürafa ve fil gibi figürler bulunuyor.

5 Kasım 2011 Cumartesi

Eski Başkan Yücesoy'dan Kurban Bayramı Mesajı..


Değerli Vatandaşlarım, Değerli Basın Mensupları,


Yaşadığımız terör saldırısı ve Van Depremi sonrası Cumhuriyetimizin 88. yılını buruk bir şekilde kutladık.Ancak Resmi törenler dahil tüm Cumhuriyet kutlamalarının iptal edilmesi; vatandaşlarımızın ‘en azından Resmi törenlerin yapılması ve Bayrağımızın caddelerde dalgalandırılarak yüreğimizde yaşadığımız yasımıza uygun bir şekilde kutlanması gerekir’ görüşünü, düşüncesini öne çıkarmıştır diye düşünüyorum.Nitekim vatandaşlarımız yaptıkları yürüyüşlerle Cumhuriyetimizin yaşadığını ve ilelebet yaşayacağı’nın bir ifadesi olarak Türk Bayrakları ile alanlara çıkmışlar ve evlerine bayrak asmışlardır.Mersinde halen evlere asılı bayraklar Terör saldırısında kaybettiğimiz şehitlerimizi, Van Depreminde yaşadığımız büyük acıyı ve Cumhuriyetimizin 88. yılına ulaşması’nın kıvancını aynı anda temsil etmektedir.

Değerli Vatandaşlarım, Değerli Basın Mensupları,

İnanıyorum ki; Türküyle,Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkezi, Abhazası, Azerisiyle, Müslümanı, Hıristiyanıyla 88 yıldır bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşama sevdamız ve kararlılığımız devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti yaşayanları’nın büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği ‘muassır medeniyet’ sevdasını anlayamayan veya anlamak istemeyenlerin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesel güç olmasını engellemeye çalışan dış güçlerin varlığı, kararlı yürüyüşümüzü engelleyemeyecektir.

Türk Milleti’nin en önemli ortak paydası olan Mübarek Kurban Bayramını da yine ayrısı gayrısı olmadan hep birlikte kardeşçe ve bir arada kutlayacağına olan inancım tamdır.

Bu inançla Tüm İslam Alemi’nin, Türkiye Cumhuriyeti yaşayanları’nın ve Mersinlilerin Kurban Bayramını içtenlikle kutlar, hep birlikte sağlık, mutluluk ve esenlik dolu bir bayram geçirmelerini dilerim.


Sevgi ve Saygılarımla.



Kenan YÜCESOY
Akdeniz Eski Belediye Başkanı

4 Kasım 2011 Cuma

HYUNDAI’DEN VAN DEPREMİ İÇİN ANLAMLI DESTEK.



Dünyanın en hızlı büyüyen otomotiv markası olan Hyundai Motor Company, 23 Ekim’de Van’da gerçekleşen ve büyük bir hasara neden olan deprem için çok önemli ve anlamlı bir yardımda bulundu. Hyundai Motor Company, depremde oluşan yaraların sarılmasına destek olmak ve afetzedelerin barınması için yapılacak prefarik evlerin fonunda değerlendirilmek üzere Türk Kızılayı’na 300 bin Amerikan Doları (yaklaşık 540 bin TL) tutarında yardım gerçekleştirdi.

Denizaşırı ülkelerdeki ilk üretim tesisini Türkiye’de kuran ve Türkiye ile Kore arasında uzun yıllardır süregelen yakın dostluğun daha da pekişmesinde önemli bir rol oynayan Hyundai Motor Company, bir kez daha Türkiye ve Türk halkının yanında olduğunu gösterdi. Bu anlamlı destek için Kızılay’ın İstanbul-Maltepe’deki başkanlık binasında gerçekleştirilen törene Hyundai Motor Company adına Hyundai Assan Başkanı ve CEO’su Won-Shin Chang, Kızılay Başkan Vekili Hasan Karahan ve Kızılay Denetleme Kurulu Üyesi Tuncay Kopuz katıldı.

Hyundai Türkiye Başkanı ve CEO’su Won-Shin Chang, tören sırasında “Hyundai Motor Company ve Hyundai Assan olarak, Kore’nin kadim dostu Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor günlerde herkesin acısını en içten duygularımızla paylaşıyoruz. Her türlü konuda olağanüstü çalışma ve çaba gösteren Kızılay ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu destek sayesinde yaraların en kısa sürede ve en iyi şekilde sarılacağına inanıyor, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Destekleri için Hyundai Motor Company’ye bir teşekkür plaketi sunan Kızılay Başkanvekili Hasan Karahan ise, “Hyundai, tüm dünyanın son yıllarda hayranlıkla takip ettiği bir marka. Kore ile Türkiye arasındaki önemli dostluğun yeni bir göstergesi olarak Hyundai'ye Türk Kızılayı'na yapmış olduğu bu anlamlı bağış için teşekkür ediyoruz. 300 bin dolarlık bu bağışı, Van'daki afetzedeler için yapacağımız kış koşullarına dayanıklı, mutfağı, banyosu ve tuvaleti olan 21 metrekarelik prefabrik evlerin fonunda kullanacağız. Afetzedeler için yapılacak olan bu geçici barınma imkanı sağlayan prefabrik evlerde 5 kişi barınabilecek. 10 yıl dayanıklı olan bu evler daha sonra Türk Kızılayı tarafından toplanarak başka afetlerde de kullanılabilecek. Bu açıdan Hyundai’nin vermiş olduğu destek, sonraki dönemler için de oldukça anlamlı oldu” dedi.

2 Kasım 2011 Çarşamba

2.Narenciye Festivali 19-20 Kasım tarihinde Mersin'de yapılacak.





19-20 Kasım 2011 tarihinde yapılacak olan 2. Narensiye Festivali’nin tanıtımı Mersin Hilton-Sa Oteli Balo Salonu’nda medya mensupları,protokol mensupları ve kentin iş dünyasının geniş katılımı ile gerçekleşti.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Komite Başkanı ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir şunları söyledi’’ Geçen yıl bu salonda niçin Narenciye Festivali yaptığımızı anlatırken bir slogan geliştirmiş ve ‘’Ordu- Giresun için fındık, Rize için çay ne anlama geliyorsa, Mersin için de narenciye o anlama gelir. Gerçekten Narenciye , ilimiz tarım sektörünün ana omurgasını oluşturmaktadır. On binlerce aile için geçim kaynağı durumundadır. Bu nedenle , Mersin’ de festival konusu olmaya en uygun ürün narenciyedir.Festivalimizde üretimdenticarete, paketlemeden ihracata kadar narenciye sektörünün tüm dinamiklerini yan yana getirmeyi başardık. Biz bunu sektörün sorunlarının çözümü adına çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Geçen yıl düzenlediğimiz festival cesaretimizi artırdı. Festival açılışında bizlere her zaman destek veren Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan beyde aramızda olacaktır’’ dedi.
Daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin’in aktif Valisi Hasan Basri Güzeloğlu birer konuşma yaptılar.
Festival Kurulu

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan
Mersin Üniversitesi Rektörü Süha Aydın
Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk
Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna
Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç
Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut
Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu
Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel
Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği (MERTUB) Başkanı Ahmet Dursen Şahin
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmecileri Derneği (AYMED) Başkanı Ersan Doğan
Ulusal Turunçgil Konseyi Ali Kavak
Narenciye Tanıtım Grubu



Festival İcra Kurulu

Mersin Ticaret Borsası Abdulllah ÖZDEMİR – İcra Kurulu Başkanı
Mersin Üniversitesi E. Berika İPEKBAYRAK - İcra Krl. Bşk. Yrd.
Mersin Üniversitesi Nurseren TOR
Mersin Ticaret Borsası Raif OKUTUCU (Koordinatör)
Mersin Büyükşehir Belediyesi Süleyman CENGİZ
Akdeniz Belediyesi Özay ÖZTÜRK
Mezitli Belediyesi Emine ÇİL- Dırahşan BULUT
Toroslar Belediyesi Nejmi YILDIRIM
Yenişehir Belediyesi Nuran KURTULUŞ
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yusuf YEL
Mersin Deniz Ticaret Odası Ali YAVUZ
Akdeniz İhracatçı Birlikleri Ümit SARI - Şebnem Tinli - Sultan BAYRAK
Mersin Ziraat Odası Gürhan DAYICIK
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmecileri Derneği Ömer KALUTİ
Mersin Ticaret Borsası İsmail SARI
Mersin Ticaret Borsası Kübra KIRBIYIK



Festival Sekreteryası

Mersin Ticaret Borsası Raif OKUTUCU
Mersin Ticaret Borsası İsmail SARI
Mersin Ticaret Borsası Kübra KIRBIYIK
Mersin Ticaret Borsası Mustafa İSTİF


Festivalin Amacı

NARENCİYE ÜRÜNÜMÜZÜ YEREL, ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA TANITMAK
NARENCİYE MEYVELERİNİN TÜKETİMİNİ ARTIRMAK VE MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK
NARENCİYEDE KAPASİTE ARTIŞI VE PAZARLAMA ŞANSINI ÇOĞALTICI ETKİ YARATMAK
MERSİN TANITIMI VE İLİMİZE DİKKAT ÇEKMEK
İLDE TURİZMİN CANLANDIRILMASINA DESTEK OLMAK
KENT ESTETİĞİNİ VE İMAJINI YÜKSELTMEK
KENTLE NARENCİYENİN ÖZDEŞLEŞMESİNE KATKI SAĞLAMAK
İLİMİZDE GELENEKSEL BİR ÜRÜN FESTİVALİ OLUŞTURMAK
KENTTE HER KESİMİN VE YAŞAYANLARIN KATKI KOYACAĞI ÇOK RENKLİ, FARKLI VE ORTAK BİR FAALİYET OLUŞTURMAK

1 Kasım 2011 Salı

Arbella Makarna,Cumhurbaşkanlığı Engelliler Kupasının Yıldızı....





Türkiye binicilik federasyonunun en prestijli yarışmalarından olan Adana atlıspor kulübü'nde Arbella makarna anasponsorluğunda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kupası engel atlama binicilik yarışmaları tamamlandı.Ankara atlıspor kulübü'nden Hulki Karagülle'nin Amante isimli atı kupayı kazandı Arbel Yön.Kurulu BaşkanYardımcısı Hasan Arslan kupayı verdi.

Ahmet Metin Türkoğlu
Türkiye Binicilik Federasyonu'nun (TBF) en prestijli yarışmalarından olan ve Adana Atlıspor Kulübü'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası Engel Atlama Binicilik Yarışmaları sonuçlandı.

Ankara Atlıspor Kulübü'nden Hulki Karagülle birinci olurken, sanatçı Ebru Gündeş'in eşine ait atlarının binicisi Ömer Karaevli ise ikinci ve üçüncülük kupalarının sahibi oldu.

Adana Atlıspor Kulübü'nde 14 Ekim'de başlayan ve 3 gün süren organizasyonun son yarışmasında biniciler, 145 santimetrelik engelleri Cumhurbaşkanlığı kupası için aştılar.

Arbella Makarna'nın ana sponsorluğunda, gerçekleştirilen yarışmada, Ankara Atlıspor Kulübü'nden Hulki Karagülle "Amente M" isimli atıyla kupanın sahibi oldu. Yarışmalara İstanbul'dan ferdi olarak, sanatçı Ebru Gündeş ve Azeri işadamı kocası Reza Zarrab'a ait olan atlarla katılan Ömer Karaevli ise "Storm" ve

"Coletto" isminde iki atla birer kupa kazandı.

Binici Ömer Karaevli, Ebru Güneş ve eşine ait "Royal Equestrion Storm" isimli atla ikinci olurken, aynı binici yine sanatçıya ait Royal Equestrion Coletto isimli atla üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren binicilere ödülleri Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkan Vekili As Başkan Gürtay Kıpçak, Arbella Gurup CEO'su Hüseyin Arslan, Arbella Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arslan, Arbella Makarna Genel Müdürü Kadir Küllahçıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Adana İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ve Adana Atlıspor Kulübü Başkanı Dr. Bülent Büyükiz tarafından verildi.

-GÜNDEŞ'E ÇİFTE KUPA GÖTÜRECEK-

Karaevli, iki atla katıldığı müsabakadan iki kupa ile birlikte ayrılmanın sevincini yaşadığını belirterek, "Aslında hedefim birincilik kupasıydı. Ancak, aldığım sonuçtan yine memnunun. Aldığımız kupalar çiçeği burnunda anne Ebru hanıma doğum hediyesi oldu" dedi.

Her iki atın da performansının oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Karaevli,

' Coletto geçtiğimiz günlerde Başbakanlık adına düzenlenen koşudan birincilikle ayrıldı. Strom da aynı yarışmadan üçüncülük ile dönmüştü" diye konuştu.

Adana Atlıspor Kulübü Başkanı Dr. Bülent Büyükiz ise yarışmalar nedeniyle 100 civarında atın binicileriyle birlikte kente geldiklerini belirterek,

"Böylesine prestijli bir organizasyonu kulübümüzde gerçekleştirmekten çok mutluyuz. Bu yarışmalar, kentimizin marka değerine de katkı sunacaktır" dedi.