Popüler Yayınlar

25 Ağustos 2011 Perşembe

Hasan Arslan '' Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun'' dedi.


Dünya Markası ve Mersin'in gururu Arbel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan; Onbir ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayının tamamlanmasına az bir zaman dilimi kalması ve Ulusça idrak edeceğemiz Ramazan Bayramı dolayısıyla kısa bir açıklamada bulundu.
Arbel Şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan şunları söyledi ''Allahın lütuf ve ihsanı, Rahmet ve mağfireti ,Feyiz ve bereketi ile duaları kabul olan kullarından olan bizler yine mübarek ramazan ayını huzur ve ibadet içerisinde tamamlamanın mutluluğu içerisinde bir elin verdiğini diğer bir el görmeden , yardıma muhtaç insanlara onurlarını kırmadan yardımcı olmalıyız.
Bugün acı bir gerçek var, Somali gerçeği…
Allah hiç kimseyi açlık ve susuzlukla terbiye etmesin. Arbel Şirketler Grubu olarak üzerimize düşen görevi fazlası ile yapmanın mutluluğu içerisindeyiz.Bu vesile ile tüm halkımızın Mübarek Ramazan bayramını en içten duygularımla kutlar, esenlikler dilerim.''dedi.

9 Ağustos 2011 Salı

Seni Unutmayacağız Güzel Dost Cem Erman…







Mersin’imizin ender yetiştirdiği değerlerden Yeşilçam Oyuncusu Cem Erman’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Allah Rahnet Eylesin. Eşi Sevim Hanımefendiye ve gerçek dostlarına baş sağlığı dilerim.
Rahmetli Cem Abi ile sanırım bundan altı-yedi yıl kadar önce yine bir arkadaşımız olan Mersin Sivaslılar Derneği Başkanı Rıza İbicek vasıtasıyla Mersin’de tanışma imkanı bulmuştum. Filmlerde özellikle merhum ve unutulmaz sanatçı Kemal Sunal filmlerinde ilgiyle ve pür dikkat izlediğim bu klas sanatçı ile tanışınca mutluluğum on kat artmıştı. Dört- beş günlük bir zaman dilimi içerisinde zaman,zaman bir arya gelme fısatı bulduğumuz sanatçı Cem Erman ve çok yakın dostu Mersin’in sevilen simalarından Mustafa Eser’den bir çok tecrübe kapmıştım.
Cem Erman,benim nazarında ikinci rollerin adamı değil büyük bir stardı. Neden mi? Gayet tevazu sahibi, hoş görülü, kültürlü ve alçak gönüllüydü.
O günlerde Mersin Sivaslılar Derneği Başkanı Rıza İbicek, merhum Cem Erman için Can Baba Restaurantta kalabalık bir davetli topluluğu ve Basın mensuplarının huzurunda güzel bir akşam yemeği vererek ‘’ Sivaslıların Sanat’a ve Sanatçı’’ ya shaip çıkmalarının göstergesi olduğunun altını çizdi.
Cenazeyi almak üzere Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Belediye-İş Sendikası Adana Şube Başkanı ve Sevim Demiroğlu'nun eniştesi Zeki Eker ise Cem Erman'ın, son zamanlarda meslektaşlarınca aranmamasına çok üzüldüğünü söyledi.
Adana’da, bu yıl 15-25 Eylül tarihleri arasında 18’incisi düzenlenecek "Altın Koza Film Festivali"nde, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün, önceki gün Adana’da ölen oyuncu Cem Erman anısına verileceği sanat severler tarafından sevinçle karşılandı.

7 Ağustos 2011 Pazar

Veysi Dede, Mesleğinde Yıllara meydan okuyor...


Türkiye'nin ünlü televizyon yapımcılarından aslen Diyarbakırlı olmasına rağmen Mersin'e marka olmuş isimlerinden Araştırmacı-Gazeteci-Yazar Veysi Dede, Mazlumların ve yardıma muhtaç kimselerin savunucusu haksızlıkların düşmanı ''Gerçekler '' Proğramının 20 yıllık yapımcısı, Mesleğinin ''Yılmaz Güney''i gönüllerin bir numarası Veysi Dede, Mersin Televizyonu haber koordinatörü oldu.
Veysi Dede'nin haber koordintörlüğüne getirilmesi basın camiasını sevindirriken,haksız yollara gidenleri düşündürmeye başladı.
Sevgili Dede,Herşey gönlünce olsun.

4 Ağustos 2011 Perşembe

HYUNDAI ASSAN BAŞKANI & GENEL MÜDÜRÜNDEN DERYA OTOMOTİVE ZİYARET



Hyundai Assan Başkanı W.S.Chang, Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan ve Bölge müdürleri Mersin Yetkili Satıcısı Hyundai Derya Otomotivi ziyaret etti. Çalışanlarla tek tek tanışarak Derya Otomotiv’in tüm birimlerini ayrı ayrı gezen, değerlendirmelerde ve önerilerde bulunan Hyundai Assan Yetkilileri daha sonrasında Derya Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış ve diğer şirket yetkilileriyle birlikte bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantı sonrası basınla bir araya gelen Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaaslan, Mersin’e en büyük katkımız Hyundai Derya Otomotiv sayesinde oluyor. Derya Otomotiv bilindiği üzere tüm markalar arasında Mersin’in en çok binek otomobil satan bayisi. Hyundai olarak Mersin’deki yatırımlarımızı Derya Otomotiv’in yapmış olduğu satışlarla sürdürmeye devam edeceğiz dedi. Karaarslan, Ayrıca Mersin’de bulunmaktan ve Derya Otomotiv’i ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını belirtirken sektöre ve Hyundai’ye ilişkin değerlendirmeler yaptı.
Türkiye’de otomotiv satışlarını kredi faiz oranları, döviz kurları ve yakıt fiyatları olmak üzere 3 ana parametrenin belirlediğini kaydeden Genel Müdür Ümit Karaarslan, en önemli unsurun ise kredi faiz oranları olduğunu belirtti. Kredi faiz oranlarının son 1 ayda 0.80’lerden 1.2 düzeyine çıktığını kaydeden Karaarslan,”Önümüzdeki dönemde Merkez Bankasının özellikle cari açığa karşı önlem alması ve kredi faiz oranlarını bir miktar düşürmesi beklenebilir. Bu nedenle otomobil sektöründe yıl sonunda geçen yılın rakamlarının yakalanabileceğini tahmin ediyorum” dedi.
Hyundai’nin yaklaşık 55 bin satış rakamına ulaşma hedefi olduğunu kaydeden Karaarslan yılın 2.yarısında arz-talep dengesini ayarlamayı düşünüyoruz ” dedi.
Karaarslan, bu yıl doğal felaketler nedeniyle sektör açısından sıkıntılı bir yıl olduğunu anlattı. Özellikle Japonya’daki depremin yansımalarının çok ciddi olduğunu kaydeden Karaarslan, Hyundai’nin ilk 6 aylık karlılığını rakiplerinin 3-4 kat üzerinde gerçekleştiğini söyledi. Bu başarıda yeni ürünlerinin piyasaya sürülmesinin ve müşteri memnuniyetini arttırma yönünde sürdürdükleri çalışmaların büyük rol oynadığını vurguladı. Hyundai’nin uzun süredir dünyanın en hızlı ve en hırslı büyüyen markalarından biri olduğuna değinen Ümit Karaarslan, 2015 yılında dünya 3’üncüsü olmayı hedeflediklerini anlattı. Karaarslan, Türkiye hedeflerinin ise 2013’te özellikle müşteri memnuniyetinde pazar liderliği olduğunu ifade etti.