Popüler Yayınlar

5 Nisan 2011 Salı

MODER Başkanı Kış,''ADAYLAR MERSİN ADINA ÖNEMLİ''


Yaklaşan genel seçimler ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Hüseyin Kış, 11 Nisan tarihinde açıklanacak listeler öncesinde genel merkezlere seslenerek, ‘Kentlerin sorunlarının giderilmesinde merkezi yönetimin büyük önemi vardır. Bundan dolayı da kentimizi mecliste temsil edecek olan milletvekillerimizin seçiminde çok iyi düşünülmesi gerekiyor’ dedi.

GENEL MERKEZLERİ UYARDI
Mersin Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (MODER) olarak tüm partilere eşit mesafede durduklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Kış, ‘Bizim amacımız siyaset yapmak değil. Fakat herkesçe bilinen bir gerçek var ki; kentlerin sorunları genel merkez siyaseti ile çözüm noktasına kavuşuyor. İşte bu aşamada da seçilecek olan milletvekillerinin kimler olduğu çok önemli. Öncelikle birbirleriyle iyi anlaşabilecek, siyasi çıkar peşinde koşmaktansa kentin çıkarlarını göz önünde bulunduracak, kentin sorunlarına hakim, çözüm üretme noktasında faal davranabilecek kişileri mecliste görmek istiyoruz’ dedi.

İŞ DÜNYASINDAN TEMSİLCİLER ALINMALI
Mersin Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Hüseyin Kış, özellikle iş dünyasından temsilcilerin mecliste kent adına önemli çalışmalar yapabileceğinin de altını çizerek, ‘Biz meclise girecek tüm partilerimizden, iş dünyasından, seçilecek sıralarda adaylar görmek istiyoruz. Çünkü bu kentin ana sorunlarına hakim olan kişiler iş dünyasının temsilcileridir. Turizmde, sanayide, otomotivde, lojistikte ve daha bir çok konuda kentin sorunlarına hakim olan kişiler iş dünyasında sürekli olarak bu konularda çalışmalar yapan isimlerdir. Kimin hangi partiden aday gösterilmesi gerektiği gibi misyonumuzu aşacak ifadeler içerisinde bulunma hevesinde değiliz. Kişiler veya kurumlar değil bizim derdimiz. Bizim derdimiz Mersin sevdası. Mersin’in daha ileriye götürülmesi adına neler yapılması gerektiği. Her parti kendi ideolojik görüşüne yakın olan, iş dünyasında belli başlı yerlere gelebilmiş, kentin sorunlarına hakim, mecliste susmadan Mersin adına çalışma yapabilecek, genel başkanları Mersin adına tetikleyecek projeler geliştirebilecek kişileri meclis çatısı altında bizlerin temsilcisi olarak görmek istiyoruz’ dedi.

11 MİLLETVİLİMİZİN EL ELE VERMESİNİ İSTİYORUZ
Başkan Kış son olarak, ‘ Hangi partiden olursa olsun seçilen 11 milletvekilimizin birlikte hareket edilmesi gerekir. Mersin ile ilgili yapılacak yatırımlarda, Mersin’in sorunlarında, genel yönetimlerin çözümleyebileceği konularda birlik olmaları kentimizin geleceğine ışık tutacaktır. Vekillerimizin seçildikten sonra bir araya gelebildiğini göremiyoruz. Mersin’in en büyük sorunu güç birliğine varılamaması. Bölgemize yapılan yatırımların açılışlarında 11 milletvekilimizin de orada olmasını istiyoruz. İş dünyasını onurlandırmaları, desteklemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Biz 11 milletvekilimizin el ele vererek kentimizde, yatırımcının, halkın içerisinde olmalarını arzuluyoruz. Her konuda güç birliğine varmaları gerekir. Doğru ne ise onu yapmalı; partilerin, genel başkanların istedikleri değil halkın istedikleri, kentin yararına olan işlerde birlikte olmalılar. Mersin’in en büyük sorunu işsizlik. Türkiye’nin en büyük işsizlik oranı Mersin’de. Teşviklerin bölgemize kaydırılması adına 11 milletvekilimizin de birlikte hareket etmesi gerekiyor. İşsizlik ancak yatırımlar ile önlenebilir. Geçmişi tertemiz, STK’larda görev almış, Mersin’e artı değer katan insanların meclise gitmesi ve birlik içerisinde olmaları kentimizin geleceği adına büyük önem arz ediyor’ dedi.