Popüler Yayınlar

27 Şubat 2011 Pazar

Özkan, TSGL Mezun ve Yetişenleri Derneği Başkanı Oldu.


CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Galip Özkan, Tevfik Sırrı Gür Lisesi (TSGL) Mezun ve Yetişenleri Derneği Başkanlığına seçildi.

Üyeler arası dayanışmayı, sosyal ilişkileri arttırmayı hedefleyen TSGL’nin yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu.

Başkan Ali Galip Özkan, Başkan Yardımcısı Orgül Alanya, Sayman Havva Ongunsel, Sekreter Sumru Etiler, Yönetim Kurulu Üyeleri Süheyla Serin, Sezgi Karakaya, Turgay Oktar, Emin Türkoğlu, İbrahim Gündemli, Denetim Kurulu Üyeliklerine Mahmut Cömert, Ali Dural ve Şevket Tezer getirildi.

Akdeniz Oyunları Büyük Bir Şans
Akdeniz Olimpiyatlarının Mersin’de oynanacak olmasının büyük bir şans ve Mersin’de yaşayanlar için büyük bir ayrıcalık kazandıracağını belirten Ali Galip Özkan, “Biz dernek olarak bu organizasyonu maddi manevi destekliyoruz. Mersin için büyük bir moral olarak bu organizasyonun Mersin’de gerçekleşmesini sağlayan başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm yöneticileri tebrik ediyoruz” dedi.
Kaynak Demokrat Mersin. COM

26 Şubat 2011 Cumartesi

EMŞAD`dan Ahmet Baysal`a teşekkür belgesi...


Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EMŞAD) Samsun Şubesi tarafından Canik Emniyet Müdürü Ahmet Baysal ve müdür yardımcılarına katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.
EMŞAD Samsun Şube Başkanı Bilal Erim, derneğe katkılarından dolayı Canik İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Baysal, müdür yardımcısı Hakan Metin ve Canik Polis Merkezi Amiri Aslan Bağrıaçık`a teşekkür belgesi verdi. Bilal Erim, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa değişikliğinde yapılan pozitif ayrımcılık ile ilgili şehit ve gazi aileleri özlük hakları için EMŞAD tarafından yapılan hukuki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Canik İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Baysal, şehit ailelerine her zaman destek olacaklarını ifade ederek şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunu ifade etti.

Kaynak; Samsun Haber.Com

24 Şubat 2011 Perşembe

Dr. Hüseyin Çamak, CHP’den Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.


CHP’nin neferlerinden İç Hastalıkları uzmanı Hüseyin Çamak, Haziran ayında yapılacak olan Genel seçimlerle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde aday adaylığını açıkladı.Aslen Kahraman Maraşlı olmasına rağmen tam bir Mersin Sevdalısı olan ve halkla bütünleşen Dr.Çamak’ın açıklamasını sizlere aktarıyoruz:
‘’Sayın İl Başkanım ve İlçe Başkanlarım,Çok Değerli Cumhuriyet Halk Partililer ve Mersinli Hemşehrilerim, Değerli Milletvekili Aday Adayı Arkadaşlarım,Saygıdeğer Basın Çalışanı Arkadaşlarım;
Yıllardır Mersin’de siz değerli hemşehrilerime uzman doktor olarak hizmet vermekteyim.Doktorluk mesleğimin yanında ,birçok sivil toplum kuruluşunda sizlerle birlikte görev aldım.Elimden geldiğince sizlere destek olmaya çalıştım.Her zaman için kendimi siz değerli hemşehrilerime ve tabii ki Mersin’e karşı sorumlu hissettim ve bu doğrultuda çalıştım.Bu çalışmalarımın,burada hazır bulunan siz değerli dostlarımın ve yoğunluğu dolayısıyla burada olamayan birçok partili arkadaşımızında takdirle karşılamasından cesaret alarak,burada karşınızda bulunuyorum.Yıllardır üyesi olmaktan gurur duyduğum,her kademesinde çalışmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi, Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde emin adımlarla iktidara yürümektedir.Türkiye’mizin modern bir ülke haline gelmesinde en büyük role sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde gerçekleştirdiği devrimler, Haziran 2011’de yapılacak genel seçimlerle bir yenisini eklemek için, Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde karınca gibi, arı gibi, gece demeden, gündüz demeden çalışmaktadır.Bu yoğun çalışmaların amacı, Büyük Önder Atatürk’ün ‘’ Cumhuriyet özellikle kimsesizlerindir’’ sözünden hareketle, yoksulluğun, işsizliğin ve yolsuzluğun olmadığı bir Türkiye yaratmaktır. Öyle bir Türkiye için yola çıktık ki; bu yeni düzende yani Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında:
Analar çocuklarını yatağa aç göndermeyecek ( Aile Sigortası )
Babalar çocuklarını okuldan alıp işe göndermek zorunda kalmayacak ( Eğitim bursları)
Her yıl okullar açılırken ana-babalar çocuklarının okul masraflarını nasıl karşılayacaklarını kara,kara düşünmeyecek ( Eğitim Bursları )
İşsizlik normal bir durum olmayacak ( Geçmişte olduğu gibi devlet, kah kendisi, kah özel sektörü destekleyerek iş yaratmak için elinden gelen her şeyi yapacak.
Vatandaş iş bulamıyorsa , devlet vatandaşının yanında olacak ( Aile Sigortası )
Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi,Türkiye’mizi yarınlara hazırlamak için demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla geliştirmek için bütün gücüyle çalışmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarıyla kuracağı yeni düzende :
Demokrasi, attığımız her adımın ön koşulu ne olacaktır.
Hukuk devleti, en önemli hedef olarak önümüzde olacaktır. Hukuk devletini var edebilmek için önce yargı bağımsızlığını sağlayacak gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Gençler ve kadınlar, ülke yönetiminde söz sahibi olacaklar.
Sanat,Sanatçı,Üniversiteler ve Bilim insanları yani düşünen insanlar, gerçekten özgür bir orftama sahip olacaklardır.Bunların önemli bir kısmı, patayla, pulla ilgili şeyler değildir. Yani bu değişiklikler, Anayasa’da ve Yasalarda değişiklikler yapılarak sağlanabilirler. Parayla ilgili olanlara gelince, Türkiye doğal yer altı ve yer üstü kaynakları zengin bir ülkedir. Doğal ve insan kaynaklarını, doğru ve adaletli kullanarak bunları yapacak güce sahiptir. Yani önerilerimizin kaynaklarını bilerek konuşuyoruz.
Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, Dostlar;
Yıllardır gerek CHP içinde gerekse Mersin’in sivil toplum kuruluşlarında sizlerle birlikte çalışan kardeşiniz Dr. Hüseyin Çamakl olarak, siz değerli dostların ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin takdir etmesi halinde tüm gayretimle hedefe ulaşmak için çalışacağıma söz veriyorum dedi.

18 Şubat 2011 Cuma

Bakliyat merkezi Mersin,Üç temsilci Gururumuz oldu...


Ağustos ayında kurulan Ulusal Baklagil Konseyi’nin I. Olağan Genel Kurulu, 17 Şubat 2011 tarihinde, Mersin Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapıldı.

Katılım oranının çok yüksek olduğu genel kurulda, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen üretici, tüccar, sanayici, meslek kuruluşlarının temsilcileri, araştırmacılar, akademisyenler ve Bakanlık bürokratlarından oluşan genel kurul, 9 kişilik yönetim kurulunu belirledi.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELİKLERİ : 9 ÜYE

S.no

KURUMU

ADI SOYADI

1

İhracatçı Bir. Tohumculuk Arşt. San. ve Tic. A.Ş. (İTAŞ)

Dr. İsmail KÜSMENOĞLU

2

Türkiye Ziraat Odaları Birliği

Mustafa HEPOKUR

3

Mersin Ticaret Borsası

Ö.Abdullah ÖZDEMİR

4

Gaziantep Ticaret Borsası

Ahmet TİRYAKİOĞLU

5

Memişoğlu Tar. Ürn. Ltd. Şti.

Şerafettin MEMİŞ

6

Arbel Bakliyat Hububat A.Ş.

Mahmut ARSLAN

7

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TÜGEM

Dr. Talat ŞENTÜRK

8

Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Dr. Sabri ÇAKIR

9

Ramazan Turan Gıda Ltd.Şti



Ramazan TURAN



Genel Kurulda yapılan seçim sonucunda, Mersin, 9 kişilik yönetim kuruluna 3 üye birden sokmayı başardı. Bu durum, Mersin’in bakliyat sektörünün merkezi olduğu gerçeğinin bir kez daha tescillenmesi olarak değerlendirilmektedir.

Yönetim Kurulu yapacağı ilk toplantıda kendi arasından bir üyeyi başkan olarak seçecektir. Başkanlık için en kuvvetli aday, konseyin kurucu başkanlığını da yapan Mahmut Arslan olarak gösterilmektedir.

Genel Kurul’un açılış konuşması, ev sahipliğini üstlenen Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir yaptı:

“ Mersin Ticaret Borsası ülkemizde bakliyat ürünlerinin en yoğun işlem gördüğü borsadır. Üretimin iyi olduğu yıllarda işlem hacmi bir milyon tona yaklaşmaktadır.

Bakliyat ürünleri borsamız için en önemli ürün grubudur.

Borsamız yıllardır bakliyat sektörünün gönüllü lobiliciliği yapmaya çalışmaktadır.

Bakliyat ürünlerine destekleme primi verilmesinde, borsamızın yaptığı lobi çalışmalarının önemi inkar edilemez.

Borsamız bakliyat üretimindeki en önemli sorunlardan olan tohum ıslahı için de gayret göstermektedir.

Bu amaçla kurulan, ITAŞ isimli firma bu konuda ciddi çalışmalar yapmaktadır.

Bugün sektörümüz için yeni bir dönem başlamaktadır.

Ulusal Baklagil Konseyinin kurulması ve yönetim organlarının oluşması ile birlikte, lobi gücümüz çok daha fazla hissedilecektir.

Sorunlarımızın çözümü konusunda, el ele, hep birlikte yapacağımız çalışmalarla, başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Biz, Mersin Ticaret Borsası olarak, Ulusal Baklagil Konseyi’nin kurulması için elimizden geleni yaptık.

Öncelikle, Ulusal Hububat Konseyinin içinde yer alması düşünülen Baklagil Konseyinin bağımsız olması gerektiğini savunduk, Bakanlığımızı bu konuda ikna ettik.

Kurucu yönetimi oluşturduk.

Kuruluş sürecini takip etmek üzere personel, ofis ve mali kaynak tahsis ettik.

Hizmet bayrağını bugünden itibaren seçilmiş yöneticilere devredeceğiz.

Ancak, buradan ifade etmek isterim ki, borsamızın Ulusal Baklagil Konseyine desteği artarak devam edecektir.

Ulusal Baklagil Konseyi’nin bundan sonraki toplantılarını da geniş kapsamlı olarak yapmasını arzu ediyoruz. Yönetim, genel kurul ve denetim kurulları hep birlikte toplanmalıdır.

Kurullara seçilmeyen ancak katkı sağlamak isteyen üyelerimiz de bu toplantılara katılabilmelidir.

Toplantı sonuçlarından tüm üyelerimiz haberdar edilmelidir.

Önümüzdeki dönemde ilk yapacağımız işlerden bir tanesi, sayın bakanımızın ve ilgili bürokratların da katılacağı, geniş kapsamlı bir toplantı yaparak, bakliyat sektörününün masaya yatırılmasıdır.

Sorunları tespit etmekle yetinmeyeceğiz, çözüm sürecinin aktif bir parçası ve takipçisi olacağız.

Bu vesile ile tüm katılımcalara teşekkür ediyor, Ulusal Baklagil Konseyi’nin sektörümüz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
Kaynak: ufukturu.net

17 Şubat 2011 Perşembe

Türkan Şallı ‘’ Türk Medeni Kanunun 85.yılı Kadınlarımıza ve Ulusumuza Kutlu Olsun’’

Mersin Güven Gazetesi Sahibi ve Kadın Haklarının yılmaz savunucusu Gazeteci-Yazar Türkan Şallı ,Türk Medeni Kanunun kabul edilişinin 85.yılı dolayısıyla yapmış olduğu kısa açıklamada şunları söyledi ‘’ Ulusumuzun kurtarıcısı dünya lideri M. Kemal Atatürk, 85 yıl önce toplumda hiçbir yeri olmayan ve kanunen söz hakkına sahip olmayan kadınlarımıza ekonomik,iktisadi ve siyasi hakların yanı sıra kanun önünde erkekle eşit haklara sahip olma yolunda kadınlarımıza bir çok haklar tanımıştır.Toplumun olmazsa olmazı biz kadınları bügünlere getiren Atamıza minnet ve şükran borçluyuz’’dedi.

"Yenişehir İlçe Spor Ligi" Maçları devam ediyor ...

KÜÇÜK KIZLAR VOLEYBOL 1. hafta sonuçları

Ö.TOROS KOLEJİ: 1 -- Ö.TOROS KOLEJİ 2 :2-0


PİRİREİS İ.Ö.O.1-- ADNAN ÖZÇELİK İ.Ö.O. :2-0


PİRİREİS İ.Ö.O. 2-- NAMIK KEMAL İ.Ö.O. :2-0


Ö.GELİŞİM KOLEJİ -- DR.KAMİL TARHAN İ.Ö.O.: 0-2


--
Eylem GÜNER
Yenişehir Kaymakamlığı
Özel Kalem
Tel: 324 326 80 11
FCT: 506 928 81 71
http://www.mersinyenisehir.gov.tr
http://www.eyupsabrikartal.com
http://www.tshh.org
http://www.sydv.info
http://groups.google.com/group/yenisehirr?pli=1

16 Şubat 2011 Çarşamba

THK’DAN BAŞKAN ÖZCAN’A TEŞEKKÜR...


Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi, Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 86. yıldönümü nedeniyle bir tören düzenledi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu ile çok sayıda davetlinin de katıldığı törende bir konuşma yapan THK Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Akın Atilla, Türk Hava Kurumu’nun en büyük gelir kaynaklarından birisi olan ve her yıl toplanan kurban derileri ile bu derilerin nasıl değerlendirildiği konusunda bilgi verdi. Her yıl kurban derilerinden elde edilen gelirle kuruma 2 adet 6,5 tonluk uçağın daha alındığını ifade eden Akın Atilla, “Şu an THK bünyesinde 5 adet keşif uçağı ve 13 adet yangın söndürme uçağı hizmet görüyor. Ülke ormanlarının ne denli kıymetli ve insan yaşamında çok önemli bir yere sahip olduğunu göz önünde bulundurursak, yangınla mücadelede Türk Hava Kurumu’nun önemi daha iyi anlaşılmış olur. Yangın söndürme uçaklarımız sadece yurdumuzda değil, yurt dışında da operasyonlara katılmaktadır. Son olarak İsrail’de gerçekleşen orman yangınında Türk yangın söndürme uçakları büyük başarı sağlamıştır” dedi.
Kumkuyu’da yapılması düşünülen büyük bir hava limanı konusunda bürokratik işlemlerin devam ettiğinden yakınan Akın Atilla, “Pilot yetiştirmede tek adres Türk Hava Kurumu’dur. Her yıl Türk Hava Kurumu’ndan onlarca genç pilot olarak sertifikalarını almaktadır” dedi.
Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Akın Atilla konuşmasının sonunda, çöp fabrikasının hemen yanındaki alanı amatör, radyo kontrollü ve havacılıkla ilgili çalışmalarda Türk Hava Kurumu’na tahsis ettiği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a teşekkür ederek kendisine bir plaket vermek istediklerini belirtti. Plaketi teslim alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Macit Özcan, 2013 Akdeniz Oyunları’nın kentimizde yapılması amacı ile bazı görüş ve temaslarda bulunmak üzere Paris’te bulunmaktadır. Kendisi adına bu plaketi teslim alıyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Türk Hava Kurumu’nda eğitim gören 16-20 yaş arası genç kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

15 Şubat 2011 Salı

AK PARTİ MEZİTLİ'de MUSTAFA YILDIZ İLK TOPLANTISINI YAPTI


AK Parti Mezitli İlçe Teşkilatı'nda Ahmet Tırtarlı’dan boşalan başkanlığa atanan Mustafa Yıldız düzenlediği basın toplantısı ile görevine başladı.

İl Başkanı Mekin Merter Salt, İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Doğan, Yönetim kurulu üyeleri ve partililerin de katıldığı basın toplantısında gündem genel seçim çalışmaları oldu.

Mezitli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız, toplantıda yaptığı açıklamada: “Hepsi birbirinden değerli, bu davaya gönül vermiş, emek vermiş, omuz vermiş, yol arkadaşlarımızla birlikte Mersin’e, aziz milletimize hizmet etmek için varız. İlçe Başkanlığı için adları geçen kardeşlerimin hepsi, teşkilatımızın tüm mensupları gibi siyasetin yıldızlarıdır. Mersin’e ve AK Parti’ye gönül vermiş, hizmet etmişlerdir. Bundan sonra da tüm arkadaşlarımızla beraber partimizin başarısı, ülkemiz ve milletimizin daha güzel yarınlara kavuşması el birliği ile çalışacağız. İşleyen süreç sonunda AK Parti Mezitli İlçe Başkanlığına getirilmek benim için büyük bir onur ve büyük bir sorumluluktur.’’ dedi.

AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız yaptığı konuşmada, "İl Başkanlığımızın verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Çalışmalara Mezitli İlçe Teşkilatı olarak kaldığımız yerden devam ediyoruz. El ele, omuz omuza, kol kola genel seçimler için çalışacağız. AK Parti'nin genel seçimlerde yine iktidar olacağını, muhalefet partilileri de kabullenmiş durumda. Diğer partililerin iktidara gelme gibi bir iddiaları yok. Bu iktidarın talibi belli; AK Parti. Buralara daha iyi hizmet gelmesi için bizlere destek verin ve bizleri Ankara'ya daha güçlü gönderin. Görevim sürecinde yanımda olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ise “Eski Mezitli İlçe Başkanımız Ahmet Tırtarlı’nın Mersin milletvekili aday adaylığını açıklayarak istifa etmesinden dolayı boşalan İlçe Başkanlık koltuğuna İl Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Genel Merkez ile birlikte görüşmeler yaparak Mustafa kardeşimizi bu göreve uygun gördük. İnşallah Mustafa kardeşimiz ile birlikte AK Parti'nin oylarını Mezitli'de artırmak için çalışacağız. " dedi.

Konuşmaların ardından partililer, sevgi gösterileri arasında yeni başkan Yıldız'ı tebrik ettikten sonra Başkan Yıldız, “Gözümüz ve kulağımız Mezitli’de olacaktır” ifadesini kullandı. Kaynak turkhaber.net

MErsin TORTEK,14 Şubat Sergisi Muhteşemdi...






Kısa adı TORTEK olan Toroslar Teknik Eğitim Kurslarında eğitim gören takı tasarım ve ahşap boyama kursiyerleri, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, Toroslar Belediyesi Kültür Sanat Kaldırımında stant açtı.
Toroslar Belediyesi tarafından meslek edindirme kursları kapsamında yürütülen ‘Takı Tasarım’ ve ‘Ahşap Boyama’ kursuna katılan kursiyerler, yaptıkları el emeği göz nuru eserleri sergileyerek aile ekonomilerine katkıda bulundular.
Toroslar Belediyesi Kültür Sanat Kaldırımında Sevgililer Gününe özel açılan ve bayanların yanı sıra erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiği stant, gün boyu halkın beğenisine sunuldu.
Kursiyerler; ‘Emeğimiz, kazanca dönüşüyor’
Ev hanımı olarak hayatını sürdürürken boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla geldikleri kurslarda meslek sahibi olan kursiyerler; “ Böyle güzel bir hizmeti bizlere sunan, elimizden tutan ve yeteneklerimizi keşfetmemizi sağlayan Toroslar Belediye Başkanımız Hamit Tuna’ya teşekkür ediyoruz. Yaptığımız ürünleri, Toroslar Belediyesi’nin bizlere tahsis ettiği satış noktalarında satarak, emeğimizi kazanca dönüştürüyoruz” dediler.
Başkan Tuna; ‘İnsanlar bu kurslar sayesinde hayatlarına yön veriyor’
18 kurs merkezinde 24 branşta eğitim veren Toroslar Teknik Eğitim Kurslarından bugüne kadar 10 bine yakın insanın meslek sahibi olduğunu kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Sosyal entegrasyonun sağlanmasının yanı sıra ev hanımlarının boş vakitlerini değerlendirmelerini ve aile bütçelerine katkı sağlanmalarını amaçlıyoruz. İnsanlar bu kurslar sayesinde hayatlarına yön veriyor” dedi.

TORTEK bünyesinde; Ev aksesuarları, bayan terzi, resim, kuaförlük ve cilt bakımı, el sanatları, ebru sanatı, bağlama, iğne oyası, kilim dokuma, halk oyunları, takı tasarım, dikiş nakış, yabancı dil, Jimnastik-aerobik, biçki dikiş, makine nakış, gümüş hasır örme, masörlük, tiyatro, ev mefruşatı, ahşap boyama, bilgisayar olmak üzere 24 değişik branşta eğitim veriliyor.

11 Şubat 2011 Cuma

Şerafettin Aşut, DEİK İcra Kurulu Üyesi seçildi.





DEİK – Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu 2010 yılı olağan genel kurulunda Başkanlığa tekrar Rona Yırcalı seçilirken, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi olan Şerafettin Aşut, DEİK İcra Kurulu üyeliğine seçildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut konu ile ilgili yaptığı açıklamada Mersin ve Mersin iş dünyasını temsilen bu kuruluşlarda yer aldıklarını ifade etti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak her geçen yıl birçok önemli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda yer aldıklarını ve bunun arkasında Mersin’in yükselen ekonomik yapılanmasının olduğunu belirten Başkan Aşut, “Günümüzün geri dönülemez bir gerçeği olan küreselleşme ile birlikte uluslararası ticaret ve yatırım hacmi hızla artmaktadır. Dünya ekonomisinde yeni aktörlerin daha etkin olması ve ticarette serbestleşme sürecine girilmesiyle toplam dünya ticareti son 15 yılda 11 kat artış göstermiştir. Dünyanın demografik yapısı, siyasi yapılanması ve ticaret haritası değişiyor. Asya ve Afrika’nın nüfusu artıyor. Gelişmekte olan ülkeler dünya ticaretinden daha büyük pay almaya başlıyor ve daha önemlisi dar gelirli ve orta gelirli insanların ekonomik durumları ve alım güçleri yükseliyor. Yani artık devletlerin değil bireylerin ihtiyaçları ticareti belirliyor. DEİK gibi Türk girişimcisini dinamik yapısı ile daha organize hale getiren kuruluşlarda Mersin adına bulunmak kentimize büyük katkılar getirecektir. DEİK, TOBB’un desteği ve işbirliğinde, iş dünyasına dış ilişkilerinde öncülük etme misyonunu üstlenmiş başlıca kurumdur. Yeniden yapılanması ile birlikte yeni ve Türk özel sektörünün bütününü kapsayan kuruculara sahip olan DEİK, bugüne dek Türkiye’nin ticari ve yatırım ilişkilerinin gelişimine yaptığı katkıyı bundan sonra da yepyeni bir ivme ile devam ettirecektir. Yeni dönemde DEİK’in başlıca öncelikleri katma değeri ve rekabet gücü yüksek mal ve hizmet üretimini teşvik etmek; pazar çeşitliliği ve derinliği sağlamak, yüksek teknoloji içeren yatırımların Türkiye’ye çekilmesine katkıda bulunmak ve nihayet Türk firmalarının markalaşmasını ve küresel faaliyet göstermelerini desteklemek şeklinde olacaktır. Mersin için dünyaya açılmanın bir kapısı olarak gördüğümüz DEİK gibi uluslararası saygınlığı ve gücü olan böylesi bir yapılanmanın bir parçası olduğumuz için onur duyuyoruz. Bizi bu görevlere layık görenlere teşekkür ediyorum. Amacımız hem Mersin’i hem de ülkemizi daha zengin, daha huzurlu ve dünyaya daha entegre bir duruma getirmektir. Mersin bu tip yapılanmalarda yer aldıkça daha etkili bir küresel oyuncu olacaktır” dedi.

10 Şubat 2011 Perşembe

MESKİ Yetkilileri Pamuklu Barajını Tanıttı...





MESKİ Genel Müdürü M.Kamil ÜLGEN, Yönetim Kurulu Üyeleri Sibel YALÇIN, Selçuk SALCAN ile birlikte temeli atılan Pamukluk barajını yerinde inceleyerek, yapılan imalatlarla ilgili yetkililerden bilgi aldılar.

MESKİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Devlet Su İşleri yetkililerinden Yapı Denetim Baş Sorumlusu İnş. Müh. Mehmet OGUZCAN, Yapı Denetim Görevlisi İnş. Müh. Özer UĞUR ve Yapı Denetim Görevlisi Mak. Müh. Levent GÜRSOY ile baraj inşaatını üstlenen firma yetkililerinden Şantiye Şefi İnş. Müh. Ayhan KUTLUK’a verdikleri bilgiler için teşekkür ettiler. Ayrıca emeği geçen tüm çalışanları böylesine önemli bir yatırıma katkıda bulundukları ve başarılı bir çalışma sürdürdükleri için kutladılar.

MESKİ Genel Müdürü M.Kamil ÜLGEN, Pamukluk barajı hakkında edinilen bilgileri kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirterek “Temeli atılan Pamukluk Barajı, Berdan Barajı gibi içme suyu, sulama suyu ve elektrik enerjisi üretecek şekilde planlanmıştır. Yeni yapılacak baraj, Berdan Barajı büyüklüğünde olmasa da ilimize çok önemli katkı sağlayacaktır. Şu anda ihalesi yapılan kısım sadece baraj kısmını içermektedir. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak bizi daha çok ilgilendiren, içme suyu tesislerinin durumudur. Bu konuda çalışma başlatıldığı ve isale hattı ile sulama suyu projesinin ihale çalışmalarının yapıldığı ifade edilmiştir. Dünya Bankası Kredisi ile yaptığımız çalışmalara esas olan fizilibite çalışmalarında, Pamukluk’tan içme suyu temininin en geç 2020 yılına kadar sağlanması gerektiği, aksi takdirde Mersin’imizde içme suyu sıkıntısı çekilebileceği belirtilmektedir. Mersin ve Tarsus’ta içme suyu sıkıntılarının yaşanmaması için, içme suyu tesisleri olarak ifade ettiğimiz, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı projelerinin ihalesinin de en kısa sürede yapılması gerekmektedir. Çünkü bu çalışmalar bilindiği üzere zaman gerektiren çalışmalardır. Yeni istimlâk kanununa göre 25 km ‘lik isale hattının kamulaştırma çalışmaları da mahkemelik olma durumunda gecikmelere sebep olunabilmektedir.” dedi.

ÜLGEN; 2014 yılında bitirilmesi planlanan Pamukluk Barajının ilimize katkı sağlamasının ancak içme suyu, sulama suyu ve elektrik enerjisi üretecek tesislerin yapımına da bir an önce başlanılmasıyla mümkün olabileceğinin altını çizerek, “baraj inşaatında gelinen nokta, bunlarında en kısa zamanda yapılacağını göstermektedir.’’ dedi

ÜLGEN açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Pamukluk barajının hizmete girmesiyle birlikte, şehrin % 80’nin içme suyu ihtiyacının karşılanması planlanmıştır. Cazibeyle dağıtım yapılacağından büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlanmış olacaktır”

ÜLGEN, “Köylerimizde yaşanan sulama suyu sıkıntısının giderilmesi köylülerimize çok önemli ekonomik girdi sağlayacağından barajın önemini daha da arttırmaktadır. Bu aşamaya kadar emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederiz.’’ dedi.

7 Şubat 2011 Pazartesi

MİNİK OKÇULAR TARİHLE BULUŞTU...



03-09 Şubat 2011 tarihleri arasında ilimizde Okçuluk Milli Takım Kampı için bulunan Minik Okçular Özel Yıldırım Han Koleji sponsorluğunda Mersin'in tarihi mekanlarını ziyaret etme imkanı buldu.Kız Kalesi ,Cennet ve Cehennem Obrukları,Astım Mağrası ve Kanlı Divane gibi tarihin derinliklerinde yatan muhteşem eserleri yerinde görerek tarih bilgilerini tazeleyen ve görülmeyen güzellikleri yerinde görme imkanı bulan Minik Okçular yarışma stresinden ve günün yorgunluğundan uzaklaşıp mutlu bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.
Okçuluk Milli Takımı Teknik Direktörü Nejat ÜSTÜN gezi ile ilgili yaptığı açıklamada Mersin'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek gezinin organize edilmesini sağlayan Okçuluk İl Temsilcimiz Aytekin ATAŞ'a emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum dedi.
Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Aytekin ATAŞ 01-03 Şubat 2011 tarihleri arasında ilimizde düzenlenen Türkiye Şampiyonasının ardından Minikler Okçuluk Milli Takımımız Mersin'de Kampa girerek yoğun bir şekilde çalışmalarına başlamış ve 6 Şubatta Kamp proğramımızda yer alan Dinlenme gününde İlimizin tarihi mekanlarını gezdirme fikrini Özel YILDIRIMHAN EĞİTİM KURUMLARI Genel Müdürü Sayın Murat TUNÇ ile paylaştım ve kendilerinden bizlere sponsor olmalarını istedim.Kendileride bizleri kırmayarak geleceğin Milli sporcularını ağırlamaktan memnuniyet duyacakalrını ifade ederek sporcularımızın kamp süresince taşımacılığını ve gezi ile ilgili tüm masrafları karşılayabileceklerini söyleyerek bizleri mutlu etmiştir.Sayın Murat TUNÇ Beye ve Özel YILDIRIMHAN MEZUNLAR DERNEĞİ Başkanı Tevfik DÖNMEZ'e ,Yönetim Kurulu üyesi Mahmut BESLENTİ'ye ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.İlk defa özel bir kurum tarafından desteklendiğimiz içinde ayrıca çok mutluyum umarım İlimizde sponsorluk fikri yaygınlaşır ve başarılı sporcularımızın ilimizi en iyi şekilde temsil etmeleri sağlanır.

4 Şubat 2011 Cuma

TÜRKİYE’NİN ENERJİ KAYNAKLARI Platfurmu

Sayın Temiz Enerji Dostu

2008 yılında oluşturduğumuz Temiz Enerji Platformu(TEP) olarak, Türkiye’nin
enerji politikaları, yarattığı sorunlar ve ülke olarak sahip olduğumuz
Yenilenebilir Enerjı Kaynakları ve Enerjinin Etkin kullanımına ilişkin forum
niteliğinde bir bilgi paylaşımı ve değerlendirme toplantısı düzenlemiş
bulunuyoruz.


Ayrıntılı programı ekte sunulan bu çalışma ile, Temiz Enerji Platformunun
kuruluş amaçları doğrultusunda, Türkiye’de enerji politikalarının oluşumuna
toplumsal katılımın sağlanmasına ve sahip olduğumuz kaynakların etkin ve verimli
bir biçimde kullanımına yönelik katkı sunmayı öngörmekteyiz.


Ayrıca bu toplantıda sunulan bildiriler, görüş ve öneriler ile, Temiz Enerji
Platformunun bu sürece ilişkin görüşlerini ifade edecek belgelerin oluşumu
açısından da katkı sağlanacağını ümit etmekteyiz.


Bu çerçevede ekteki programın iletişim ve etkileşim alanlarımızda duyurulması
için katkılarınızı bekler çalışmalarınızda başarılar dileriz.


Foruma katılacakların mümkünse tsuyar@gmail.com
adresine bir teyit mesajı
gondermelerini rica ederiz.



TEMİZ ENERJİ PLATFORMU YÜRÜTME GRUBU

Adına

Dönem Sekreteri Koordinatör
Cenap İNALTONG Tanay Sıdkı UYAR







TEP
TEMİZ ENERJİ PLATFORMU

F O R U M

TÜRKİYE’NİN ENERJİ KAYNAKLARI
VE ENERJİ ODAKLI SORUNLAR

Tarih : 06 Şubat 2011

Yer : İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI
İSMMMO Hizmet ve Kültür Binası Kurtuluş Cad. No:114 Kurtuluş- Şişli/İstanbul

TÜRKİYE’NİN ENERJİ KAYNAKLARI Platformu...

PROGRAM
09.00-09.30 Kayıt

09.30-09.35 Açılış

Cenap İNALTONG İSMMMO/ TEP Dönem Sekreteri.

09.35-09.50 Temiz Enerji Platformuna İlişkin Bilgi Paylaşımı. Yurttaş Hareketlerinin Enerji
Politikalarının Oluşturulmasındaki Yeri ve Önemi.

B.Mehmet TOKER Kocaeli Çevre Hareketi / TEP Yürütme Grubu Üyesi

09.50-10.05 Küresel Isınma ve Enerji Sorunu.

A.Oktay DEMİRKAN TURÇEP Dönem Sekreteri / TEP Yürütme Grubu Ü.

10.05-10.45 Türkiye’de Yenilenebilir Temiz Enerji Kaynakları ve Enerjinin Etkin Kullanımı: “%100 Yenilenebilir Enerji Mümkün”

Tanay Sıdkı UYAR EUROSOLAR Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi

10.45-11.00 Çay molası

11.00-12.10 Türkiye’de Sorunlu Enerji Kaynakları ve Çevresel Sorunlar.

11.00-11.15 Termik Santrallere Karşı Hukuki Mücadele

Av. İsmail Hakkı ATAL TURÇEP Temsilciler Meclisi Üyesi/Adana

11.15-11.30 Termik Santrallere Karşı Toplumsal Mücadele

Mustafa ARTAR TMMOB Peyzaj Mimarları Odası MYK Üyesi / Bartın Platformu

11.30-11.45 Hidroelektrik Santrallere (HES) Karşı Mücadele

Av. Yakup OKUMUŞOĞLU

11.45-12.00 Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı ne getiriyor, ne götürüyor?

Av. Arif Ali CANGI EDP İzmir İl Başkanı
12.00-12.10 Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu AARHUS Sözleşmesi: Çevresel Konularda Bilgiye Erişim, Karar Verme Sürecine Halkın Katılımı ve Yargıya Başvuru Sözleşmesi
Tanay Sıdkı UYAR TÜRÇEP / TEP Koordinatörü

12.10-13.00 Katılımcıların görüşleri, sorular ve yanıtlar

13.00-13.30 Yemek molası

13.30-15.15 Enerji Kaynakları ve Kullanımına İlişkin Sorunlar

13.30-13.45 Enerji Kaynakları ve Sağlığımız

Prof. Dr. Ali Osman KARABABA TTB / TEP Yürütme Grubu Üyesi

13.45-14.00 Çevresel Sorunlar ve Yerel Yönetimlerin Enerji Politikalarının
Oluşturulmasındaki Yeri.

Mehmet KARTAL Nilüfer Kent Konseyi Gen.Sek/TEP Yür. Gr. Ü.

14.00-14.15 Çay molası

14.15-14.30 Enerji politikaları ve kırsal alanda yaratacağı tahribatlar

Abdullah AYSU Çiftçi Sendikaları Gen.Bşk. / TEP Yürütme Grubu Ü.

14.30-14.45 Enerji Politikaları ve Çalışanlar Üzerindeki Etkileri.

Tayfun Görgün DİSK Genel Sekreteri / TEP Yürütme Grubu Üyesi

14.45-15.00 Enerji Politikalarının Oluşumunda Eğitim Emekçilerinin Rolü.

Mehmet BOZGEYİK Eğitim-SEN Gen.Sek. / TEP Yürütme Grubu Ü.

15.00-15.15 Enerji Politikalarının Tüketiciler Üzerindeki Etkileri.

Ali ÇETİN Tüketici Dernekleri Fed. Gen.Bşk.Yrd./ TEP Yür.Grubu Ü.

15.15-17.00 Katılımcıların görüşleri, sorular ve yanıtlar.

17.00 Kapanış

3 Şubat 2011 Perşembe

Başkan Dursun Göktaş,Basınla iç,içe...





Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.İşte Başkan Dursun Göktaş'ın açıklamaları:
Değerli Basın Mensupları

3 Şubat 2010 perşembe günü yapılan etkinliklerle iligi fotograflar ve basın açıklamaları ektedir.

Odamızın Garanti Bankası ile yaptığı GTS Protokolü imza töreninde Oda Başkanımız Dursun GÖKTAŞ'ın yaptığı Basın açıklaması:
Mersin.03.02.2011

Değerli Basın Mensupları

Odamızın Garanti Bankası ile yaptığı anlaşma gereğince, üyelerimizin muhasebe ücret alacaklarının tahsili konusunda büyük ölçüde çözüm olacak olan Garantili Tahsilat Sistemine bugün imzalanacak protokolle başlayacağız.

Yapılan protokol gereğince Garanti Bankası internet sitesinden şifre ile temin edilecek sanal pos aracılığıyla üyelerimiz, müşterilerinden tahsilatlarını kolaylıkla yapabileceklerdir.

Meslektaşlarımızın en büyük sorunlarının tahsilat olduğu göz önünde bulundurularak hazırlanan ve hayata geçirilen bu proje ile, verimliliğin ve hizmet kalitesinin artacağına inanmaktayız.

Odamızın benimsediği “Kaliteli hizmet ve hak edilen ücret” ilkesinin hayata geçirilmesinde bir adım daha attıran bu projenin meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.


Oda Başkanı
Dursun GÖKTAŞ



saat:13.30'da Oda Konferans Salonunda Garanti bankası yetkilileri üyelerimize GTS projesinin tanıtımını yaptıkları bi sunum gerçekleştirdiler

8.dönem muhasebe yardımcı elemanı kursunu başarıyla bitirenlerin sertifikaları törenle verildi. törenden önce yaptığı basın açıklamasında torba kanuna'da değinen Oda Başkanımız Dursun GÖKTAŞ şunları belirtti:
Mersin.03.02.2011

Değerli Basın Mensupları

8. yardımcı muhasebe elamanı yetiştirme kursumuzu 13 kişi başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmışlardır. Muhasebe bürolarının ve özel sektörün ön muhasebe biriminde kalifiye elaman yetiştirme hedefi doğrultusunda bu kurslar düzenlenmektedir.

Bugün ayrıca “Şirketlerin aktiflerinde kayıtlı iştirak hisseleri ve taşınmazların satışı ile Kurumlarda tam istisnalar uygulamaları ve vergisel boyutu” konulu seminer yapılmaktadır.

Bu semineri sunumu Yemini Mali Müşavir Galip AKYOLLU tarafından gerçekleştirilecektir.

Torba kanun diye adlandırılan TBMM görüşmeleri devam eden Kısaca Kamu borçlarını yapılandıran af kanunu diye niteleyeceğimiz kanun tasarı torbasına ne bulmuşlarsa konulmuştur.
40 maddelik tasarı bugün 247 maddelik tasarı haline dönüşmesi ve aylarca toplumun beklentisi veya tepkisini alan bu tasarının bir an önce sonuçlandırılması zorunluluktur. Sık sık bu tür aflara başvurulması toplumu germekte vergi ödeme bilincini ortadan kaldırmakta, ahlaki değerleri yok etmektedir.

Oda Başkanı
Dursun GÖKTAŞ


Daha Sonra YMM Galip Akyollunun Sunduğu Aktifte Kayıtlı İştirak Hisseleri Ve Taşınmazların Satışı İle Tam İstisnalar Adlı Seminere geçildi

2 Şubat 2011 Çarşamba

TOROSLAR’IN BAYAN BOKSÖRÜ MİLLİ TAKIM KAMPINDA



-Toroslar Belediye Spor Kulübü bünyesinde yer alan Bayan Boks Takımı sporcusu Ece Öpöz Türkiye 3.sü olarak Milli Takım Kampı’na davet edildi.

-22-27 Ocak tarihlerinde Kocaeli Gebze’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren Ece Öpöz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Türkiye Şampiyonasında 80 kiloda üçüncü olan ve Antalya’da yapılacak Bayanlar Dünya Boks Şampiyonasına katılabilmek için Bayanlar Genç Milli Takım hazırlık kampına davet edilen Toroslar Belediye Spor Kulübü Boks takımının bayan boksörü Ece Öpöz ve antrenörü, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı makamında ziyaret ettiler
Şampiyonluk madalyası ile Başkan Tuna’yı ziyarete gelen Ece Öpöz’e, aynı zamanda Toroslar Belediyesi Spor Kulübü Boks Takımı antrenörü olan babası Bülent Öpez de eşlik ederek, Başkan Hamit Tuna’ya boks takımına sağladığı desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Takım çalışmaları hakkında antrenör Öpöz’den bilgi alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, başarılı sporcu Ece Öpöz’ün Bayanlar Genç Milli Takım hazırlık kampına çağrılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.
‘Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız’ diyen Belediye Başkan Hamit Tuna, sporculara gerekli desteğin verildiği taktirde büyük başarılar elde edeceğine inandıklarını kaydetti.
Başkanı Hamit Tuna; “Başta futbol ve basketbol olmak üzere takım sporlarında birbirinden değerli başarılara imza atan Toroslar Belediye Spor Kulübümüz, ferdi sporda da adından söz ettirmeye devam ediyor. Sezon içerisinde boks dalında önemli başarılar elde eden boks takımımızın bayan sporcusu Ece Öpöz’ün milli takım kampına çağrılmış olması ilimiz sporu için de büyük bir başarı olmuştur. 80 kiloda ringlere çıkan Öpöz’ün başarılı olacağına inanıyorum” dedi

1 Şubat 2011 Salı

Türkan Şallı ‘’Kadınlar için Eğitim Seferberliği başlatalım’’ dedi.


Mersin Güven Gazetesi Sahibi ve Kadın haklarının yılmaz savunucusu Türkan Şallı yine toplumsal bir olaya dikkat çekerek geleceğimiz için kadınların eğitiminin şart olduğunun altını çizdi. Ülkemizde yapılan araştırmada dört milyona yakın kadının okuma yazma bilmediğni tüm kurum ve kuruluşların iş birliği neticesinde kadınlarımızın topluma kazandırılarak,büyük başarılara imza atacağını ifade etti.
Mersin’in çok göç alması neticesinde yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını başta ilimizin atak ve çalışkan Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun kanayan yaraya neşter vurmasını istedi.